Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα491
mod_vvisit_counterΧθές5472
mod_vvisit_counterAll7791438
°F | °C
invalid location provided
Η Δεκεμβριανή μας σκέψις και επιθυμία

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ, Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Αυτές τις ημέρες του Δεκεμβρίου, του τελευταίου μηνός του έτους που φεύγει πρέπει εμείς οι άνθρωποι να σκεπτόμαστε  πολλά και σπουδαία πράγματα. Η σκέψις μας να περιφέρεται γύρω από τα θέματα της ζωής, της υλικής , αλλά και της πνευματικής.

Ιδιαιτέρως τις ημέρες αυτές του Δεκεμβρίου περισσότερο ας στρέφουμε τη σκέψη μας γύρω από το θέμα της θείας επισκέψεως της θείας παρουσίας. Πως ι θεός φανερώθηκε στη ζωή του κάθε ανθρώπου και γενικώτερα όλου του κόσμου.

Φανερώθηκε με την παρουσία και τη γέννηση την ανθρώπινη του Υιού Του, του δευτέρου προσώπου της αγίας Τριάδος. Με εκείνο το κοσμοσωτήριο που μας παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Μουκάς (β΄11) « ετέχθη υμίν σήμερον σωτήρ , ος εστί Χριστός Κύριος εν πόλει Δαυίδ». Να σκεπτόμαστε αυτές τις ημέρες το θέμα της σωτηρίας. Της σωτηρίας που υπήρξε έκφραση της αγάπης του θεού πατρός: « ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ΄έχει ζωήν αιώνιον» (Ιωαν. Γ΄16).

Το ύψιστο και μοναδικό θέμα της αγάπης του θεού και της σωτηρίας ημών των ανθρώπων, οι οποίοι όχι μόνο με τη γέννηση του  Υιού σωθήκαμε και συνεχώς σωζόμαστε, αλλά και γενόμαστε άνθρωποι της αρετής και της αγιότητας ας σκεπτόμαστε πάντοτε, ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες του Δεκεμβρίου, του τελευταίου μηνός του χρόνου 2010 που φεύγει και ρίχνεται στη λήθη του παρελθόντος.

Η Δεκεμβριανή μας σκέψις και επιθυμία αυτή ας είναι. Η αγάπη του ουρανίου μας  πατέρα. Αυτή  να μας θερμαίνει και να μας υψώνει στη απόλυτη πίστη μας προς Θεόν και στην αρετή , όχι μόνο στις προχριστουγεννιάτικες ημέρες,  αλλά και στις άλλες τις μεταχριστουγεννιάτικες .