Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα629
mod_vvisit_counterΧθές6026
mod_vvisit_counterAll6036070
°F | °C
invalid location provided
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ Δ.Ε.Θ,: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ KAΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Από τα 80 δισεκατομμύρια που «χρεώνουν» τη Νέα Δημοκρατία ότι επιβάρυνε το συνολικό χρέος της Ελλάδας, τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Του ΠΑΣΟΚ!

 

Ποια 80 δις; Τουλάχιστον 120 δις χρεώθηκε η Ελλάδα επί Καραμανλή. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι το 2004 το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε 180 δις και μέσα στην εξαετία Καραμανλή άλλα 120! Άφησαν 300 δις χρέος, 30 δις έλλειμμα, και περίπου 13 δις δαπάνες για τόκους.       

 

Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε τους τελευταίους 3 μήνες το έλλειμμα που παρέλαβε τον Οκτώβριο. Με τα μέτρα που είχε ήδη ανακοίνωσα η προηγούμενη κυβέρνηση στα τέλη Ιουνίου του 2009 και με εκείνα που εξήγγειλε πέρυσι τέτοιο καιρό ο Κώστας Καραμανλής, το περσινό έλλειμμα θα έκλεινε στο 9,9% το πολύ.

 

Μπα; Και εμείς που νομίζαμε ότι διαβεβαίωναν τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι το έλλειμμα θα είναι maximum 6% - και με τα «μέτρα» που είχαν πάρει ακόμη λιγότερο...Γιατί δεν πάει να τα πει αυτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Eurostat; Η απόλυτη κάλυψη στην εγκληματική διαχείριση Καραμανλή

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πολύ διαφορετική: Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος παρόμοιο με αυτό που υπήρχε σε όλη την Ευρώπη. Και το μετέτρεψε, με ευθύνη του, σε ανεπανάληπτη κρίση δανεισμού, μοναδική στην Ευρώπη.

 

Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία κρίση που υποχρέωσε τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε να λιποταχτήσουν από την εξουσία όπως-όπως. Σίγουροι για τη χρεοκοπία, ήθελαν η ωρολογιακή βόμβα να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, Τόσο απλά.

 

Μέσα στον Ιανουάριο οι διεθνείς- αγορές προσέφεραν άνεση δανεισμού, για να καλύψει το σύνολο των αναγκών της για ολόκληρα το 2010! Και σε επιτόκια λογικά ακόμα...

 

Ποιος του τα γράφει αυτά; Όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις λειτουργίας διεθνών αγορών, οποιαδήποτε κίνηση να δανειστούμε έστω και λίγο παραπάνω από αυτά που ήταν προγραμματισμένα θα εκτόξευαν αυτόματα τα spreads στα ύψη γιατί οι αγορές θα το εκλάμβαναν ως καταφανέστατη ένδειξη αδυναμίας. We τα εγκλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, το κλείσιμο των διεθνών αγορών για την Ελλάδα και η συνακόλουθη χρεοκοπία ήταν απλά θέμα χρόνου. Εκτός κι αν μπορούσε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης που θα χρηματοδοτούσε το χρέος της Ελλάδας επαρκώς. Όπως κι έγινε...  

To γιατί διαφωνούμε με το Μνημόνιο το έχουμε εξηγήσει επαρκώς...

Αυτά που δεν έχουν εξηγήσει καθόλου στους πολίτες είναι τι θα, είχε γίνει αν η χώρα δεν είχε βρει δανεισμό για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος, να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις...

Επίσης, αυτό που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς, είναι η παραδοχή του κ. Βάρδα, οικονομικού συμβούλου του κ. Σαμαρά, ότι η κυβέρνηση με τη Συμφωνία Σωτηρίας έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και η αποκάλυψη του ότι «αν χρειαζόταν 160 ψήφοι, η Ν.Δ. θα ψήφιζε υπέρ»! Ο κ. Βάρδας αποκάλυψε την αντιμνημονιακή υποκρισία του κ. Σαμαρά...

Και τέλος, δεν έχουν εξηγήσει και το παρακάτω: πώς γίνεται να θέλουν τα 110 δις της Συμφωνίας Σωτηρίας αλλά όχι το λογαριασμό - τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Και πώς να το εξηγήσουν; Αφού αυτός ο Λογαριασμός είναι ο λογαριασμός των εγκληματικών πολιτικών τους που τον έστειλαν σε όλους τους Έλληνες.

Το Μνημόνιο μεγαλώνει το χρέος! Για να μειώσει το έλλειμμα μέσα σε μια τετραετία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, θα διογκώσει το χρέος, στο ίδιο διάστημα, κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει το ίδιο το Μνημόνιο: Από το 115% του ΑΕΠ το 2009. το χρέος της χώρας θα εκτοξευθεί στο 149% του ΑΕΠ το 2013!

Για να σταματήσει να αυξάνεται το χρέος πρέπει να σταματήσει η χώρα να έχει ελλείμματα. Αν δεν κάναμε σήμερα αυτή την προσπάθεια τα ελλείμματα θα παρέμεναν πάνω από 15% και το χρέος θα έφτανε στο 270%! Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για το μείγμα πολιτικής του αρχηγού της Ν.Δ...

 

Υποβάλαμε ένα πλήρες εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Προτείναμε ακόμα συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Όλο το υποτιθέμενο «ρεαλιστικό» πρόγραμμα της Ν.Δ. βασίζεται στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου...Επί Ν.Δ., επί 6 ολόκληρα χρόνια οι μόνοι που την αξιοποίησαν ήταν συγκεκριμένοι μοναχοί του Αγίου Όρους...

Με το δικό μας Σχέδιο, στο τέλος του 2011 μηδενίζουμε το έλλειμμα!

Ουδέν σχόλιο. Ποιος βάζει τον κ. Σαμαρά να λέει. τέτοια πράγματα; ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ...

Εμείς κατ' εξοχήν δεν θέλουμε τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα κάνει πολλά χρόνια να σταθεί ξανά στα πόδια της. Χρεοκοπία - άμεση ή έμμεση - πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε!

Προφανώς και θέλουν να αποφύγουν την χρεοκοπία - για αυτό και δραπέτευσαν από την εξουσία όπως-όπως. Και όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν τη σωτηρία της Ελλάδας για τη χρεοκοπία, δεν το έκαναν λόγω πολιτικού κόστους.

Αυτό είναι το  μήνυμα μας: υπάρχει Ελπίδα. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει προοπτική για τη χώρα. Δεν είμαστε «τελειωμένοι». Δεν είμαστε χρεοκοπημένη χώρα.

Να και μία αλήθεια! Όντως δεν χρεοκοπήσαμε. Χάρη στις θυσίες του Ελληνικού Λαού και στην υπερπροσπάθεια ενός Πρωθυπουργού και μίας κυβέρνησης που έδωσαν τη μάχη εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση λιποτάκτησε.