Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3533
mod_vvisit_counterΧθές6055
mod_vvisit_counterAll6455197
°F | °C
invalid location provided
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

του Δημοσιογράφου ΠΑΛΛΑ - ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ. ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΑ - ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ TΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΡΙΖΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ pallasΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ. ΠΟΤΕ ΠΙΑ.

 Μία απλή αντιπαραβολή στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα σήμερα σε σχέση με τα αντίστοιχα δημοσιεύματα πριν λίγους μήνες, αναδεικνύει μία πολύ σημαντική αλήθεια: η χώρα μας πέρασε από μία πραγματική κόλαση και στάθηκε όρθια. Πληγώθηκε, πόνεσε, αλλά είναι ακόμη εδώ.

Όπως τόνισε και ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «η Ελλάδα είναι και πάλι εδώ, παρά την πρωτόγνωρη κρίση, με μια Κυβέρνηση και μια κοινωνία αποφασισμένες να κάνουν το παν, να αλλάξουν τη χώρα ριζικά ώστε να μην ξαναδούμε την Ελλάδα στην κατάσταση που την παραλάβαμε τον Οκτώβρη, να μην ξαναβρεθούμε σε επιτηρήσεις, να μην ξαναχρειαστούμε ποτέ πια Μνημόνια για να αποφύγουμε ,τη χρεοκοπία».

Θεραπεύουμε τις πληγές που άφησαν στη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές του χθες. Και κυρίως διατηρήσαμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε αυτούς που σήμερα αδικήθηκαν, όσο βάζουμε τάξη στην οικονομία.

Η μάχη για την ανάταξη και το νοικοκύρεμα της οικονομίας μας συνεχίζεται. Η μάχη για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό, συνεχίζεται. Η μάχη για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, συνεχίζεται. Και το κυριότερο, πάλι σύμφωνα με τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου:

Θεραπεύουμε σιγά - σιγά τις πληγές που άφησαν στη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές που καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, με ένα τίμημα που για τους Έλληνες ήταν και είναι βαρύ. Σώσαμε όμως πολύ περισσότερα από όσα χάσαμε και κυρίως, δεν απωλέσαμε τη δυνατότητα, όσο βάζουμε τάξη στην οικονομία μας και όσο μειώνουμε τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με στόχο να επανέλθουμε σε θετικούς ρυθμούς, να αρχίσουμε έως το τέλος της τετραετίας να αποκαθιστούμε όσους θεωρούμε ότι αδικήθηκαν σήμερα».

Για να κάνουμε την Ελλάδα δικαιότερη, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά το υπάρχον σύστημα και τις νοοτροπίες. Αυτά που λέγαμε πάντα και πιστεύουμε ακόμη περισσότερο σήμερα.

 • 1. Αλλά αυτό βέβαια, απαιτεί ριζικές αλλαγές που ήδη κάνουμε. Αλλάζουμε ριζικά σύστημα, νοοτροπίες, πρακτικές, ώστε...
 • Να εντοπίζεται ο πλούτος και να φορολογείται εκεί που πραγματικά υπάρχει,
 • Να μην την πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια όταν προκύπτει έκτακτη οικονομική ανάγκη,
 • Να μην τη γλιτώνει κάποιος που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος, προς την πολιτεία.
 • Στο δημόσιο να διορίζονται, να αξιολογούνται και να αξιοποιούνται, όσοι πράγματι αξίζουν, όσοι χρειάζονται και εκεί που χρειάζονται,
 • Μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα να αποτελεί κανόνα και όχι είδηση,
 • Να διασφαλίζονται δικαιώματα για όλους τους πολίτες και όχι προνόμια για λίγους. Όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, στη σύνταξη, με ποιότητα και πάντα με αξιοπρέπεια, ώστε να αισθάνεται ο πολίτης ότι το κράτος τον σέβεται, όπως σέβεται και τα χρήματά του, το κάθε του ευρώ.

2.           Αυτοί είναι οι στόχοι που απορρέουν από τις αξίες μας, είναι αυτά που πάντα πρεσβεύουμε, είναι αυτά που λέγαμε προεκλογικά και γι' αυτά δεν έχουμε αλλάξει λέξη. Θα θέλαμε βέβαια να έχουμε την ευχέρεια να τα εφαρμόσουμε από την πρώτη στιγμή, χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε τις γνωστές και επώδυνες αποφάσεις. Δυστυχώς οι εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος και η βίαιη αντίδραση των αγορών δεν μας έδωσαν το χρόνο.

Ήδη οι θυσίες των Ελλήνων, πιάνουν τόπο. Είπαμε θα μειώσουμε τη σπατάλη και το κάναμε. Είμαστε στο σωστό δρόμο και θα διαψεύσουμε όλους όσοι πόνταραν στην αποτυχία μας.

 • 1) Τώρα, όμως, μετά από πολλούς μήνες, τα νέα για την Ελλάδα είναι θετικά και θα γίνονται όλο και θετικότερα, όσο αλλάζουμε ριζικά -αυτή είναι η προϋπόθεση- τον τόπο μας. Να συνεχίσουμε τις δημιουργικές και ριζικές αλλαγές.
 • 2) Είχαμε δεσμευτεί στους Έλληνες πολίτες ότι οι θυσίες τους, οι θυσίες όλων μας, θα πιάσουν τόπο και αυτό δεν είναι πια μόνο μια υπόσχεση, Γίνεται ήδη πραγματικότητα, που αποδεικνύεται και στην πράξη και είναι ορατή και στους εταίρους μας και στη διεθνή κοινή γνώμη.
 • - Αν και ο δρόμος μας είναι ακόμη μακρύς και έχουμε πολλά να κάνουμε, είμαστε ήδη μπροστά στο χρονοδιάγραμμα. Πετύχαμε μείωση του ελλείμματος στο 1° εξάμηνο κατά 45%.
 • - Είπαμε ότι θα κόψουμε τις σπατάλες, αυτό κάναμε. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα και όσο κι αν συχνά ο δημόσιος διάλογος συσκοτίζεται από εύκολες και ισοπεδωτικές φωνές, η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη μείωση του ελλείμματος το 1° εξάμηνο, δεν είναι από τους μισθούς και τις συντάξεις -αυτή είναι μόλις το 3,6%- είναι κυρίως από τις υπόλοιπες καταναλωτικές δαπάνες που μειώθηκαν κατά 52%.
 • 3) Είμαστε στο σωστό δρόμο, μάλιστα, μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και αυτό δείχνει και τη δύναμη που έχει η χώρα μας όταν θέλει, όταν βάζει τα δυνατά της, όταν αυτά που λέει τα εννοεί. Εκπλήσσονται μερικοί που θεωρούσαν ότι η αδράνεια είναι μόνιμο στοιχείο της πολιτικής ζωής της χώρας μας και της κοινωνίας μας. Εκπλήσσονται και αυτοί που είχαν ποντάρει στην αποτυχία μας.
 • - Θα τους διαψεύσουμε, είμαστε βέβαιοι, όχι γιατί ο στόχος μας είναι να τους διαψεύσουμε, αλλά για να δώσουμε την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση που θέλει και χρειάζεται ο Ελληνικός λαός.

Αφήνουμε όσους πλήγωσαν την Ελλάδα να σφιχταγκαλιάζονται με το καταδικασμένο παρελθόν τους. Εμείς κοιτάμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές που δεν μας επιβάλλει κανένα Μνημόνιο, αλλά το ηθικό μας καθήκον να παραδώσουμε την Ελλάδα στα παιδιά μας καλύτερη και δικαιότερη από ότι την παραλάβαμε.   

 • - Αφήνουμε όσους μας οδήγησαν εδώ να σφιχταγκαλιάζονται με το καταδικασμένο παρελθόν τους. Ό,τι και να λένε, το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της διακυβέρνησης τους, το μνημόσυνο των εγκληματικών πολιτικών τους.
 • - Εμείς κοιτάμε μπροστά, στις μεγάλες αλλαγές, είναι η ώρα αυτών των μεγάλων αλλαγών κι αν δεν τα κάναμε τόσα χρόνια, τώρα πρέπει να τα κάνουμε.
 • - Έχουμε ιστορική ευκαιρία, να κάνουμε τώρα, σήμερα, τους επόμενους μήνες, όσα όλοι ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν και δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσαν να γίνουν στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ενός κράτους ευνομούμενου, μιας παιδείας, μιας υγείας, ενός κοινωνικού συστήματος πρόνοιας, που πράγματι θα σέβεται και θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό.
 • - Αυτές τις αλλαγές δεν μας τις επιβάλλει κανένα Μνημόνιο, Τις επιβάλλει το ηθικό μας καθήκον να παραδώσουμε την Ελλάδα στα παιδιά μας καλύτερη και δικαιότερη από ότι την παραλάβαμε. Να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μια πολύ καλύτερη Ελλάδα, χωρίς τα κακώς κείμενα που είχαν δημιουργηθεί.

ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΡΓΟ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΛΑΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ», ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΪΟ...            

 • 1) Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, αποτελεί πραγματική ανακούφιση να βλέπεις κάποια αυτονόητα πράγματα να γίνονται επιτέλους πραγματικότητα. Όπως το να βλέπεις την κυβέρνηση σου να παράγει έργο ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Να βλέπεις το υπουργικό συμβούλιο να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις, να συνεδριάζει ουσιαστικά, όχι επικοινωνιακά ακόμη και λίγο πριν τον Αύγουστο.
 • 2) Σε τι είχαμε συνηθίσει μέχρι πέρσι; Είδαμε τη Βουλή να κλείνει ακόμη και στις αρχές Μαΐου, είδαμε πρωθυπουργό ηλιοκαμένο από τα πολλά μπάνια από...τον Απρίλιο, είδαμε συνεδριάσεις υπουργικών συμβουλίων να διαρκούν 15-20 λεπτά: όσο διαρκούσε ο δεκάρικος του «καταλληλότερου» και μετά τίποτα...
 • 3) Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι πέρσι υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι καταστρέφονταν η Ελλάδα και οι κυβερνώντες το είχαν ρίξει στην ντόλτσε βίτα. Και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, πικρίες, αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κανείς, η αίσθηση της παρακμής και της σήψης αντικαθίσταται σιγά - σιγά από μία βεβαιότητα ότι έχει μπει τέλος στον κατήφορο των προηγούμενων και ότι αρχίζει να μπαίνει μία τάξη στα πράγματα.

ΤΑ     ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ     ΠΡΕΠΕΙ     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ     ΝΑ     ΓΙΝΟΥΝ     ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ     ΚΑΙ     ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ              

1. Ποια είναι η πραγματικότητα στις άδειες φορτηγών δημόσιας χρήσης;

Στην ελληνική αγορά οι τελευταίες άδειες χορηγήθηκαν το 1971. Από το 1971 και μετά δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των αδειών, απλά ανακυκλώνονται οι ίδιες άδειες. Η αγοραπωλησία, λοιπόν, αδειών αφορά ένα κλειστό κύκλωμα.

. Ποια θα είναι τα οφέλη από το άνοιγμα του επαγγέλματος;

Θα ευνοηθεί ο ανταγωνισμός και η οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ασκήσουν το δικαίωμα τους και κάτω από προϋποθέσεις να μπορούν να εισέλθουν σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο,

3.           Τι γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 • - Αυτό που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά η ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται τέσσερις κυρίως
  προϋποθέσεις που πρέπει κάποιος να διαθέτει προκειμένου να ασκήσει το επάγγελμα του εμπορευματομεταφορέα: η οικονομική δυνατότητα, η επαγγελματική επάρκεια, η καλή φήμη και να
  διαθέτει τις ανάλογες και αναγκαίες υποδομές για να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Σήμερα, κάποιος με αυτές τις προϋποθέσεις, απλά δεν μπορεί να ασκήσει αυτό το επάγγελμα γιατί λειτουργεί ως
  «κλειστή» λέσχη.
 • - Σε όλες τις χώρες η αλλαγή αυτή έχει συντελεστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι καιρός να γίνει και στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση μάλιστα, μετά από δημόσια διαβούλευση ενός μηνός, διασφάλισε μεταβατικό στάδιο τριετίας για την προσαρμογή.

4.           Συμπέρασμα: Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο ακούμε να συζητείται για δεκαετίες. Είναι ώρα να προχωρήσουμε και εδώ σε μεγάλες αλλαγές, απελευθερώνοντας δυνάμεις της οικονομίας μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, βοηθώντας στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά και στη μείωση των τιμών. Σπάμε αγκυλώσεις και απαγορεύσεις που δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, για να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΓΗ», ΚΑΙ ΤΑ 14 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΤΟ ΠΑΡΤΙ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...    

 • 1. Αν αναρωτιέται κανείς ακόμη πώς μας έφτασε η παρέα του «καταλληλότερου» στο χείλος της καταστροφής διαβάστε εδώ τα βασικά στοιχεία του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε στον EOT, κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο έλεγχος αφορούσε στη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών κατά τα έτη 2008 και 2009 για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του
  EOT και την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • 2. Μιλάμε για απίθανο πάρτι, αφού μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν τα εξής:
 • - Ο Ε.Ο.Τ. κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, αποφάσισε την πραγματοποίηση διαφημιστικών ενεργειών που υπερβαίνουν κατά 76.387.188 ευρώ τις εγκεκριμένες για το σκοπό αυτό πιστώσεις των αντίστοιχων ετών!
 • 1) Για την ανάθεση των διαφημιστικών ενεργειών, ο Οργανισμός προέβαινε κυρίως στην απευθείας ανάθεση ή στην ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς τη δημοσίευση πρόσκλησης. Η διαδικασία σύναψης των συμβάσεων υπήρξε στην πλειονότητα των περιπτώσεων που εξετάσθηκαν, μη σύννομη. Η σύνταξη και υπογραφή τους γινόταν μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του συμβατικού αντικειμένου! Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, είχαν υιοθετήσει την πρακτική της προχρονολόγησης των συμβάσεων για λόγους νομιμοφάνειας. Επίσης, κατά πάγια πρακτική, πρόσωπα που ορίζονταν ως μέλη των επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών, πρόχειρων ή ανοικτών, ορίζονταν και ως μέλη και των επιτροπών παραλαβής, ενώ παράλληλα προΐσταντο και των οργανικών μονάδων που αφορούσαν οι διαγωνισμοί και επομένως ήταν αυτοί που εισηγούνταν τη διεξαγωγή τους, καθόριζαν τους όρους και προδιαγραφές τους και εισηγούνταν για την κατακύρωση ή μη των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών!

3) Απίθανα πράγματα δηλαδή...Το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός στους υπολόγους, ενώ κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού η Διοίκηση του EOT διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες που φέρουν υπάλληλοι και στελέχη του οργανισμού.

4) Μετά την ΑΓΡΟΓΗ και την σπατάλη 14 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα του Ελληνικού λαού για μία φιέστα που δεν έγινε ποτέ, ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μας οδήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...