Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3366
mod_vvisit_counterΧθές6055
mod_vvisit_counterAll6455030
°F | °C
invalid location provided
« Επιτέλους ενισχύεται η Περιφέρεια!»

 

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρις...   Απ΄ άκρου εις άκρον  κυκλοφορούν κύναις ωρυόμενοι γαβγίζοντες. Τους συνοδεύουν φίρμες για τις γνωστές «αρπαχτές» κιyfanths ανασυρμένοι απ΄ τις σκόνες και τις ναφθαλίνες φαλτσάροντες κλαρινίστες με μελαγχολική υπόκρουση τενεκεδακίων μπύρας, όπου παραδόξως χορηγός είναι πάντα η Άμστελ!  Οι Ολλανδικές κουφάλες βλέπετε μειοδότησαν και φέτος στας θρησκευτικάς πανηγύρεις. Και δεν μιλάω για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Συλλόγων της φτώχειας, τα ανταμώματα και τις συναυλίες εκλεκτών καλλιτεχνών που περιοδεύουν αλλά για διήμερους και τριήμερους εορτασμούς υποτιθεμένων αγίων που βοηθούν όλα τα μαγαζιά και τους θαμώνες των καφενέδων να βγάλουν μεροκάματο και χειμώνα.

Πρόσθετη ενίσχυση των καφενέδων της Περιφέρειας λοιπόν από φέτος! Μια κυβερνητική ανανεωτική και ελπιδοφόρα προσπάθεια, ξεκίνησε! Θα στείλουν νέο κόσμο, παιδάκια σαν τα κρύα νερά, να δώσουν ομορφιά και πνοή στις επαρχιακές πόλεις που ευδοκιμούν Τ.Ε.Ι για δημιουργία  επιστημόνων με δυόμιση χιλιάδες μόρια στο σακούλι! Μα... επιτέλους βρε παιδιά και μια κυβέρνηση να δώσει ζωή στα υπερήλικα της επαρχίας που εντάχθηκαν στα δια βίου μάθησης! Φανταστική περίοδος αναγέννησης για την πατρίδα με τις αδικίες των νομοθετούντων να εκφράζουν σ΄ όλα τα επίπεδα την ασυνέπεια και τη μη συνέχεια του κράτους. Όλοι, σαν σοφοί υπουργοί που είναι, νομοθετούν, αλλάζοντας όσα νομοθετούσε ο προηγούμενος και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ολίγων ενώ εμείς το δημόσιο συμφέρον κλπ....  Φανφάρες! Παλιότερα ο προϊστάμενος γραφείου, άλλαζε τη θέση των γραφείων των υπαλλήλων για να φαίνεται πως κάνει έργο, έχει νέες ιδέες κλπ. Φανταστείτε οι τμηματάρχες, υπό και διευθυντές! Μέχρι ταβάνια και κουρτίνες!

Και θα στέλνει ο φουκαράς γονιός τα δανεικά απ΄ τα καταναλωτικά των τραπεζών, ενισχύοντας τον συνεχώς εκκολαπτόμενο επιστήμονα, τις καφετερίες και τα σουβλατζίδικα των παραμεθορίων και όχι μόνο!        

Α... και τις φίρμες! Αυτές οι φίρμες πια...Μεσουρανούσαν πριν ακόμα γεννηθούμε κι ακόμα προσφέρουν στον πολιτισμό!  Έρχονται απ΄ τις πρωτεύουσες και προβάλλονται στις κολώνες καλύπτοντας οι αθεόφοβοι τις κηδείες και τα μνημόσυνα, με  φωτογραφία αφίσας προ εικοσαετίας, λένε δέκα τραγούδια μισά χαιρετώντας: «γεια σου ρε, έλα ρε μεγάλε, πούσαι ρε αδερφέ, να ζήσουν τα ψηλά βουνά ρε, νάχε καεί ο πλάτανος....χωρίς ρε»! Τραγουδάνε και ανεπανάληπτες επιτυχίες που σε σφάζουν: Να πεις σ΄ αυτόν τον άλλο που σ΄ έχει αγκαλιά ποτέ μη σε πικράνει, όπως εγώ παλιά! 

Σε αντιδιαστολή η επαρχία κι από υποχρέωση, στέλνει κυρίες υπεράνω υποψίας - διπλανές μας, για δουλειά σε ξενοδοχειακά χαμαιτυπεία, μεταλαμπαδεύοντας τη δυναμική, τη φρεσκάδα, το γούστο και τη δεξιοτεχνία της επαρχίας, γράφοντας κυρίως ακαταμάχητες σεξουαλικές σελίδας δόξας! Ανταλλαγή πολιτιστικών δεδομένων γίνεται έτσι κι αλλιώς.     

Παράδοξο μεν πλην όμως αναμενόμενο το γεγονός. Δεν κυκλοφόρησαν πολιτικά πρόσωπα πάνω από δημαρχιακό επίπεδο κι αποτυχημένων υποψηφίων. Που να πάνε, τι να πούνε. Μόνο στις λιτανείες και κηδείες   εμφανίζονται, ευχόμενοι με σπαραγμό ψυχής: «Ζωή σε σας....να μας θυμάστε»!

Επιτέλους δρόσισε! Να περπατάει άνθρωπος στα πεζοδρόμια και να μη τούρχονται οι σταγόνες απιονισμένου νερού στο κεφάλι απ΄ τα αιρκοντίσιον! Να γεμίσουν κι οι Ολυμπιακοί τα γήπεδα καμαρώνοντας την πολυδιαφημισμένη υπερομάδα με τους παιχταράδες των εφημερίδων που θα μεγαλουργούν στα γήπεδα της Κέρκυρας, του Εργοτέλη και του Βόλου! Άμα μπορέσουν δηλαδή γιατί ως τώρα δεν τους αφήνει τάχαμου το στοίχημα! Πετάνε τον κόσμο στο καλάθι! Φανταστείτε να κερδίσουν κάποια Κυριακή! Θα πάμε σούμπιτοι στο πηγάδι!

  Άρχισε και το κυνήγι! Και χωρίς να ελεγχθούν παρακαλώ οι άδειες κατοχής όπλων και να προσκομίσουν χαρτί απ΄ τον ψυχίατρο οι ενδιαφερόμενοι να οπλοφορούν. Πρόσφατο λέμε και κατόπιν πραγματικής εξετάσεως. Διότι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε -και πούσαι ακόμα- κανείς δε μπορεί να προδικάσει τη χρήση των πυροβόλων στα χέρια υποτιθέμενων κυνηγών. Οι περισσότεροι τάχουν για τον πόλεμο με τους Τούρκους και τους Αλβανούς. Τα παράνομα, για χρήση στις βαφτίσεις και τους γάμους κυρίως. Και οι λοιποί για να πυροβολούν ό,τι κι όπου πετάει! Ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά τους! Μηδενική παιδεία και δια βίου μάθηση!

 Με τη δροσιά θ΄ αρχίσουν τα σχολεία και το τροπάριο: Τα σχολειά  χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία, φύλακες, κυλικεία, κονδύλια, θέρμανση, εμφάνιση κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος για να κατηγορήσει την υπουργό, την κυβέρνηση. Η μόνιμη γκρίνια των εκπαιδευτικών και η πεποίθηση πως «εμείς ξέρουμε, ζούμε τα προβλήματα, όλοι οι άλλοι έχουν άγνοια» εκφράζεται γραπτώς, προφορικώς και κυρίως τηλεοπτικώς όλο το μήνα. Και καλά εκείνοι που εργάζονται 18-20 ώρες τη βδομάδα σε πραγματικά δύσκολες και ιδιαίτερες θάλεγα συνθήκες. Δε μπορεί οποιοσδήποτε και μ΄ όσα πτυχία νάχει, να κάνει το δάσκαλο, τον καθηγητή. Αλλά όχι ρε παιδιά και εργαζόμενοι με δώδεκα ώρες μάθημα τη βδομάδα! Οργανώστε καμιά απεργία, καμιά κατάληψη να πιούμε ένα καφέ αξιοπρεπώς.

Δύσκολες μέρες έρχονται και πάλι. Πάλι θα σφυρηλατηθεί η ενότητα των κομμάτων, των πολιτών, η αποφασιστικότητα των αρχηγών, τα χρίσματα απ΄ το λαό κι όχι απ΄ τα κόμματα, η κατάθεση των κομματικών ταυτοτήτων και λοιπές σαχλαμάρες. Η ώρα της ευτυχίας, της αναγνώρισης και της εξύψωσης του αντάρτη! Η πλάκα θάναι μ΄ όλους αυτούς που θα δίνουν τη μάχη για κάτι που δεν ψήφισαν, δε συμφωνούσαν, δεν το δέχονται.

-Εμείς κυρίες και κύριοι δεσμευόμαστε, όταν γίνουμε κυβέρνηση, ν΄ ανατρέψουμε τον Καλλικράτη που ψήφισε η ανάλγητη κυβέρνηση. Ή να λύσουμε τα άλυτα μόλις κερδίσουμε το Δήμο. Γι΄ αυτό ψηφίστε εμάς τους δημοφιλείς αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές, τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, τους δικούς σας ανθρώπους!

-Άει σιχτίρ, αδερφέ υποψήφιε! Στην εύφορη κοιλάδα των υποσχέσεων πολλοί έχουν πεθάνει από πείνα....           

                                                                                                         e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.