Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5718
mod_vvisit_counterΧθές6542
mod_vvisit_counterAll5995438
°F | °C
invalid location provided
«Κωδικός ακαταλαβίστικος»

 

Εγένετο δε εν ταις ημέραις  yfanthsεκείναις που τελειωμό δεν είχαν τ΄ ανταμώματα, πριν η λαμπρά κοινωνία του Κεφαλόβρυσου υποδεχθεί τη μεγάλη θεά και βασίλισσα της πίστας και όχι μόνο Άντζελα, και εξήλθε δόγμα παρά Καίσαρος απογράφεσθαι πάσαν την «Δημοσίαν» Οικουμένην!

Και παρόλο που εικάζεται πως το πάλαι ποτέ στην ευρύτερη περιοχή της Βηθλεέμ ζούσαν περίπου 1.000 οικογένειες, μετά την εντολήν του Ηρώδη «τα αναιρεθέντα» νήπια ανήλθαν στις 14.000! Είχαν δηλαδή καμιά δεκαπενταριά νήπια κάθε οικογένεια κάτω των δύο ετών!  Υπερβολές αγαπητοί μου για εντυπώσεις!

Κάπως έτσι πάθανε κι οι Δημόσιοι, μέχρι που έλαβαν ακαταλαβίστικο κωδικό έκαστος! Κι απορώ πως κάποιοι δεν είδαν ακόμα τον εξαποδώ 666 κρυμμένο πίσω του! Κοιμούνται άραγε;  Εκατομμύρια τους ανεβοκατέβαζαν μέχρι πρό τινος κι αιτία όλων των δεινών της χώρας. Τώρα που τα νούμερα καλώς-κακώς κινούνται σε λογικά πλαίσια κι οπωσδήποτε με τεράστιες ανισοκατανομές από υπαιτιότητα των πολιτικών, ανδριάντα θα φτιάξουνε στον ένδοξο δημόσιο υπάλληλο, με γιορτές που θα καθιερωθούν εν μέσω θέρους θα εορτάζεται και θα τιμάται ο καλλιτερότερος -αρχή έγινε απ΄ τον τροχονόμο-, πανηγύρι θα διοργανώνουν επι τη αφίξει του στο χωριό! Θ΄ αυξηθούν οι γιορτές στέρφας προβατίνας και γίδας, οι γιορτές αθερίνας, σαρδέλας και τσουρούκλας, πατάτας, αγγουριών και κρομμίων  κι εν πάσει περιπτώσει ό,τι  μπορεί ν΄

Αποτελέσει εν δυνάμει εορταστικό φαγώσιμο!

                                       rapezi                       

                                                                 Γιορτή σαρδέλας και ...γαύρου πριν τον Ερνέστο!

Θα καλούν το Σκάρλα για να άδει τη μεγάλη επιτυχία «Βαθειά σπηλιά μέσ΄ στα βουνά- ά- ά γαβ,γαβ,γαβ» υπερτονίζοντας τας κοινωνικάς αιχμάς του θέματος και το Βλαχοδήμο εκλιπαρούντα «όρε γυναίκα απόψε έμπλεξα συγνώμη σο ζητάου»!

 Με τέτοια και άλλας εκδηλώσεις θα προσπαθήσουν ν΄ ανεβάσουν το ηθικό των υπαλλήλων προκειμένου η Ελλάδα να λάμψει ξανά. Δηλαδή μεταξύ μας τώρα, τι προτιμάτε; Ένα Κεντέρη και μια Θάνου μαστουρωμένους σίφουνες ή όλους αυτούς τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στους Πανευρωπαϊκούς κι ένας -ένας που σερνάμενος «ολοκλήρωνε» εμφανιζόταν με πόνους στη μέση, νάρθηκα στα πόδια, γαζωμένα δάχτυλα, τσαλακωμένη μύτη απ΄ το Χειμώνα... Κι αναρωτιόμουν: Και στην εκπομπή μας κύριοι και κυρίες γιατί ήρθατε αφού είχατε πρόβλημα; Εν καιρώ νηστείας, περικοπών και προσευχής πήγαμε βολτίτσα ως τη Μπαρτσελόνα;

Κι εμείς εδώ χάμου στη ζέστη, ν΄ αλλάζουμε δέρμα σαν τα φίδια; Δεν είναι κράτος αυτό. Μα ... νάχουν διαγράψει το μικρομεσαίο απ΄ τα κιτάπια τους; Μόνο μπάνια και κατασκηνώσεις για μικρούς και για τα ΚΑΠΗ! Κι η μεσαία τάξη εν Χριστώ αδελφοί; Ούτε μια πράσινη νομοθετική παρέμβαση; Ένας πυλώνας...

Μόνο μέσω φωτοβολταϊκών θ΄ ανοίξει ξανά ο δρόμος του πλούτου, της κονόμας και της απελευθέρωσης -λέει- του εγκλωβισμένου δυναμικού της χώρας! Στη νέα καλλιέργεια, θα πρωτοστατήσουν και πάλι οι περιφέρειες, οι απανταχού αγρότες που στα καπνοχώραφα, τα εγκατειλλειμμένα αγροτεμάχια και τις ταράτσες θα φυτεύουν φωτοβολταϊκά! Εννοείται, εννοείτε αγαπητοί μου πράσινη, οικολογική και αποδοτική  καλλιέργεια. Τα φυτεύεις μια φορά και μετά κάάάθεσαι.... Τέτοια απόδοση ούτε τα σαλιγκάρια! Εκεί να δείτε δουλειά και ασφάλιση το εγκλωβισμένο δυναμικό, εκεί να δείτε ιδρώτας και μείωση της ανεργίας! Θα φιλεύουν και κάτι το γείτονα απ΄ την παραγωγή. Θα ελέγχονται κι οι τιμές που στα πλαίσια της κατανόησης, της φτώχειας, της κρίσης τέλος πάντων, θάναι σαν τις ντομάτες Αύγουστο καιρό, σε τιμή θερμοκηπίων Ελαφονήσου το καταχείμωνο. Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας. Και μετά θα ζητάει συμπαράσταση τοποθετώντας το τρακτέρ στην Ερμίτσα. Βρε, ούστ απατεώνες δηλητηριοδιανομείς....!

Και που λέτε ήρθε η στιγμή να επιβεβαιώσουμε το ρηθέν υπό αγνώστων εκδρομέων διακοπούχων συναγωνιστών πως «δεν υπάρχει πιο κουρασμένος άνθρωπος απ΄ τον επιστρέψαντα  από διακοπάς»! Χάλι μαύρο. Δε φτάνει που αναζητείς το κρεβατάκι σου, αναπολείς τις επικύψεις των ελαφροβράκωτων πλασμάτων των παραλιών, τα γαλανά νερά, τα rooms to let με Greek mousaka...Απομεινάρια  στα μάτια και τ ΄αφτιά όπως μετά τη λήξη μουσικής εκδήλωσης που μένει το ντάπα-ντούπα και τα σφυρίγματα στ΄ αφτιά.  Αφήστε κάποια βορειότερα σιτεμένα μοντέλα -τύπου Γιουγκοσλαβίας- που θυμίζουν αρχαίους τεράστιους Κούρους! Να πετάγεσαι στον ύπνο σου μη πέσουνε και σε πλακώσουνε...

Σιτεμένο και ξεχασμένο μοντέλο Κωστέτσου!

Και που λέτε δεν υπάρχει και πιο απογοητευμένος Έλληνας ανεξαρτήτου οικονομικής -πολιτικής ή αρρωστημένης κατάστασης -εξαιρούνται οι του βαθέος και του light Πασοκ- απ΄ τον οπαδό του Θρύλου! Κάτι να λέμε δηλαδή τώρα, γιατί ως πόσο θρύλος μπορεί νάσαι  στην Ελλάδα! Τι όνειρα χθεσινά, τσαλακωμένα, γκρεμισμένα, κακομοιριασμένα! Πριν αλέκτωρ λαλήσει, έδωσαν γην και ύδωρ στον Ισπανό σωτήρα που ανασταίνει σερνάμενους! Καλαμπόρτζι μπαλαμό! Κι επειδή παιδιά το τόπι σε μεγάλο ποσοστό παίζεται στα γήπεδα,  σταματήστε να συμπεριφέρεστε ως καθυστερημένα Ζουλού στ΄ αεροδρόμια... Τότε, των Βαϊων λέμε τώρα, υποδέχονταν το Χριστό στην Ιερουσαλήμ ως σωτήρα αλλά ήταν καβάλα σε γάιδαρο ρε γαμώτο!

Και που λέτε δεν υπάρχει πιο γνώστης και διαχειριστής των συμφερόντων του απ΄ τον γείτονα Τούρκο. Προς μεγάλη ευτυχία των απανταχού χριστιανών -Ποντίων και μη- και απασών των Ρωσιών λειτούργησε και πάλι «η Παναγία Σουμελά»! Εκεί να δείτε τώρα εκδρομές, τουρισμό, συνάλλαγμα και τόνωση της οικονομίας. Βιομηχανία θα στηθεί απ΄ τους υποτιθέμενους «μπουνταλάδες» καθ΄ οδόν και στα πέριξ για να ικανοποιήσουν τους έξυπνους πιστούς. Ένα προσκυνηματικό κέντρο ν΄ ανοίγουν κάθε πενταετία στα πλαίσια των «ανοιγμάτων» στο δυτικό κόσμο, θάχουν να πορεύονται για μια πεντηκονταετία!         

Και μέσα στην τόση ζέστη, το ερώτημα που θα θέσει η επίκαιρη Άντζελα θα κυκλοφορεί και θα ρυθμίζει γι΄ άλλη μια φορά τις διαπροσωπικές σχέσεις Πρωθυπουργού-λαού, βουλευτών -ψηφοφόρων, συζύγων, φίλων και ων ούκ έστι αριθμός: « ...και ποια θυσία, ποια θυσία έχεις κάνει εσύ, αυτή κι εσείς για μέέένα;»

Χρόνια σας πολλά και του χρόνου αλλά τώρα τα κεφάλια μέσα. Να συμμαζέψουμε επιτέλους το κράτος!         

          

         e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.