Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα286
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8125000
°F | °C
invalid location provided
Από τις καλύτερες εκδηλώσεις

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Που σφράγισαν το 2010 ήτανΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην αείμνηστη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΑ Λxrysikopoyloy1ΑΝΑΡΑ

Πρώτη καθηγήτρια Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε  στον Κινηματογράφο Αγρινίου «ΑΝΕΣΙΣ», το αφιέρωμα στην αείμνηστη Βασιλική Λανάρα, πρώτη καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνιζε η φιλόλογος κ. Δέσποινα Αναγνωστόπουλου, Γεν. Γραμματέας του Παν/κού Συλλόγου Γυναικών.

Στη συνέχεια μίλησαν: Η κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, καθηγήτρια - συγγραφέας, πρόεδρος του Παν/κού Συλλόγου Γυναικών με θέμα: «Από τη Φλώρενς Μάϊντιγκέιλ στη Βασιλική Λανάρα», και ακολούθησε το υπέροχο Documentaire με τη ζωή και το έργο της Βασιλικής σε κείμενο - αφήγηση της Μ.Χ. και σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Δημήτρη Σκιαδά.   

Η κ. Χρυσούλα Λεμονίδου, καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατασυγκινημένη, είτε ως θέμα: «Η επαγγελματική διαδρομή της Βασιλικής Λανάρα».

Η κ. Ελένη Κυρίτση, καθηγήτρια Νοσηλευτικής των Τ.Ε.Ι. Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, που δε μπορούσε επίσης να κρύψει τη συγκίνησή της, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις της από τη συνεργασία της με τη Βασιλική Λανάρα, λέγοντας και οι δύο καθηγήτριες που υπήρξαν μαθήτριές της: ότι είμαστε σήμερα, το  οφείλουμε στη Βασιλική.

Όλες οι ομιλήτριες εξήραν την ομορφιά, τη γλυκύτητα, το χαρακτήρα, τι σπουδές, τις γνώσεις και τις δραστηριότητες της Βασιλικής.

Ενώ η κ. Ασημένια Δρίτσα, Δ/ντρια της σχολής Νοσηλευτών του Ευαγγελισμού, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, έστειλε ωραιότατη ανθοδέσμη στη μνήμη της Βασιλικής.

Ήταν ένα ανεπανάληπτο πρωινό αφιέρωμα στη μνήμη της αξέχαστης Βασιλικής Λανάρα, μιας σπουδαίας γυναικείας προσωπικότητας του Αγρινίου, της Ελλάδας, του κόσμου, που καταχειροκροτήθηκε από το Αγρινιώτικο κοινό.                   

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...