Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα256
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8124970
°F | °C
invalid location provided
Παιδιά του Υψίστου

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Όλοι ημείς οι άνθρωποι είμαστε παιδιά του Υψίστου, του Θεού, γιατί ο Ύψιστος μας εδημιούργησε. Είναι ο πατέρας μας και δημιουργός μας.

Αυτή την αλήθεια και την  πραγματικότητα σιγά, αλλά σταθερά την ξεχάσαμε ημείς οι άνθρωποι. Ξεχάσαμε τον αληθινό Θεό ως δημιουργό και ως πατέρα μας. Ξεχάσαμε ότι είναι δημιουργός μας. Παύσαμε να έχουμε την πίστη αυτή ότι ο Θεός είναι ο δημιουργός και πατέρας μας όλων και τοιούτος παραμένει.

Κοντά στην πίστη που είναι πρωταρχικό στην πεποίθηση ότι ο Θεός είναι ο πατέρας μας και ο δημιουργός προστίθεται και ένας άλλος παράγων που διαβεβαιώνει πως είμαστε παιδιά του Υψίστου, του Θεού. Αυτός ο παράγων είναι ανθρώπινος, προέρχεται από τον άνθρωπο.

Είναι η αγάπη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο. Η αγάπη η ποικίλη του κάθε ανθρώπου προς τον κάθε άνθρωπο. Η αγάπη προς όλους χωρίς υπολογισμούς. Γιατί αυτή η αγάπη χωρίς υπολογισμούς εγγίζει το Θεό, ταυτίζεται με τη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, είναι η θεϊκή αγάπη. Έτσι μία τέτοια αγάπη μας κάμνει παιδιά του Υψίστου και τον Ύψιστο τον κάμνει πατέρα μας. Ο Κύριος, ο ενανθρωπήσας Θεός μας προσφέρει αυτή την αλήθεια: «έθεσθε υιοί του Υψίστου, ότι αυτός Χρηστός εστί επί τους αχαρίστους και πονηρούς» (ΛΚ. στ΄35).

Βέβαια η πλήρης μας υιοθεσία θα είναι στον ουρανό, όμως η αρχή της, η ύπαρξίς της και η πραγματικότης αρχίζει από τη γη μας. Μεγάλο πράγμα, ίσως το ύψιστο να είμαστε παιδιά του Υψίστου εδώ στη γη και εκεί στον ουρανό στη βασιλεία του Θεού. Ας το σκεπτόμαστε αυτό. Και δια της θεϊκής μας ζωής, η οποία θα στεφανούται δια της αγάπης μας προς όλους θα αξιωθούμε της αιωνίου πατρότητος του Θεού.        

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...