Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα288
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8125002
°F | °C
invalid location provided
Συνεργασία Τμήματος ΕΠΔΟ

 με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία (ΕΠΔΟ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Αναπληρωτή Καθηγητή κ Σπύtei-mesologgioy-amfhueatroρου Συρμακέση, με τον Υπεύθυνο της Ερευνητικής Ομάδας Ποιότητας Λογισμικού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μιχάλη Ξένο.

Με πρωτοβουλία του κ. Συρμακέση ξεκίνησε μια σειρά συναντήσεων με τον κ. Ξένο, που είναι και διευθυντής του εργαστηρίου Ποιότητας Λογισμικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στόχος των συναντήσεων είναι να διερευνηθούν τα περιθώρια συνεργασιών ανάμεσα στις ερευνητικές τους ομάδες με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τους δύο φορείς σε πεδία κοινού επιστημονικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση ο κ. Συρμακέσης παρουσίασε την ερευνητική δουλειά που γίνεται στο τμήμα ΕΠΔΟ του ΤΕΙ Μεσολογγίου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες που προσφέρονται από το τμήμα με τα οργανωμένα εργαστήριά του. Στα πλαίσια της ενημέρωσης αυτής φάνηκε η συμπληρωματικότητα του εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου με το Εργαστήριο Ποιότητας Λογισμικού του ΕΑΠ.

Μέσα από τη συζήτηση αποφασίστηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας από το ΕΑΠ σε θέματα ποιότητας λογισμικού ειδικά στις μεθοδολογίες αξιολόγησης ευχρηστίας λογισμικού. Στα πλαίσια της δράσης αυτής θα προσφερθούν από ερευνητές του Εργαστηρίου Ποιότητας Λογισμικού του ΕΑΠ δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία παρόμοιας εργαστηριακής υποδομής και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, συμβατής με τα διεθνή πρότυπα.

Από το ΤΕΙ Μεσολογγίου θα υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικού μάρκετινγκ, ένα χώρο που το τμήμα ΕΠΔΟ έχει ιδιαίτερα μεγάλη αναπτυξιακή εμπειρία. Κοινή δράση και για τα δύο εργαστήρια υπάρχει στη θεματική περιοχή της εκπαίδευσης από απόσταση και ειδικά σε θέματα εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.

Και οι δύο φορείς έχουν εμπλακεί πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία, αξιολόγηση και διάθεση εκπαιδευτικών παιχνιδιών για διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Οι δύο εμπλεκόμενοι αποφάσισαν τη χάραξη κοινών δράσεων για ερευνητικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς με αφορμή το κοινό ερευνητικό ενδιαφέρον. Στις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθούν οι πρώτες δράσεις ανάπτυξης ανάμεσα στους δύο φορείς.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...