Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα100
mod_vvisit_counterΧθές229
mod_vvisit_counterAll8124139
°F | °C
invalid location provided
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε την δωρεά της περιουσίας της Σοφίας, χήρας του γιατρού Παναγιώτη Ζαμπάρα. 

     Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του (Δευτέρα 12 Ιουλίου), τη δωρεά της περιουσίας της Σοφίας χήρας Παναγιώτη Ζαμπάρα στο Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί  για κοινωνικό σκοπό.dorea-1

    Συγκεκριμένα, η δωρεά αυτή αφορά μια διώροφη οικοδομή στην οδό Αγράφων, αποτελούμενη από ένα ισόγειο κατάστημα εμβαδού 84,94 μ2, στο οποίο στεγάζεται το 10Ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, και ένα διαμέρισμα στον 1Ο όροφο εμβαδού 84,94 μ2, με σκοπό τη στέγαση του Νηπιαγωγείου και με τον όρο αυτό να ονομαστεί Νηπιαγωγείο Παναγιώτη Ζαμπάρα.

     Επίσης, για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού η δωρήτρια διαθέτει στο Δήμο Αγρινίου το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης περιουσίας της, ώστε με την εκποίηση αυτής  να ανακαινιστεί το κτήριο.

     Ο Παναγιώτης Ζαμπάρας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1967. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Πήρε τις ειδικότητες του καρδιολόγου και εντατικολόγου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείου όπου και εργάστηκε ως Επιμελητής Ά, ενώ έγινε διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έφυγε απρόσμενα από τη ζωή στις 17 Ιανουαρίου του 2007.

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του ευχαρίστησε για τη δωρεά την οικογένεια στα πρόσωπα των Ειρήνης και Γιώργου Καραθανάση, ανίψια της δωρήτριας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου και είναι διαχειριστές της διαθήκης .

     «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια για την απόφασή της να παραχωρήσει στο dorea-2Δήμο το ακίνητο και ιδιαίτερα την Ειρήνη και το Γιώργο Καραθανάση, που συνέβαλαν καθοριστικά στη δωρεά.

     Θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί ο Δήμος Αγρινίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που διαθέτουν πολύ μικρή ακίνητη περιουσία.

     Αναλαμβάνουμε απέναντι στην οικογένεια τη δέσμευση να αξιοποιήσουμε το ακίνητο με τον καλύτερο τρόπο διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο».   

               

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...