°F | °C
invalid location provided
Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, 4η Απριλίου στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου.
Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2024 19:36

ZOA-EKLHLOSH.jpg-2

 

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας που έχει καθιερωθεί η 4η Απριλίου κάθε Σχολικού Έτους, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σαραβαλίου, κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος, κατόπιν πρότασης της γυμνάστριας κ. Μπορνιβέλλι Κωνσταντίνας και της σύμφωνης γνώμης του Συλλόγου Καθηγητών, προσκάλεσε την Σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων για τα θέματα των ζώων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΦΠΟ, κ. Αλεξάνδρα Δημοπούλου η οποία αποδέχθηκε την πρόταση και επισκέφθηκε το σχολείο μας.

Την συνόδευσαν οι Εθελόντριες Γαρυφαλλιά Μπαρλή και Αντωνία Δρουμέτσικα καθώς και η αξιολάτρευτη σκυλίτσα Τόνια η οποία λάτρεψε τους μαθητές μας!!! Η κ. Αλεξάνδρα Δημοπούλου η οποία είναι γνωστή Ακτιβίστρια και η ψυχή του Εθελοντισμού της Πάτρας έκανε προβολή βίντεο και παρουσίασε στους μαθητές μας το πρόβλημα των αδέσποτων στην Ελλάδα, τις κακοποιήσεις, τη Νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων, τις υποχρεώσεις των υπεύθυνων κηδεμόνων και κουβέντιασε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα προγράμματα έχει δημιουργήσει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ΠΦΠΟ με ειδικούς επιστήμονες και έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘΑ.

Ο Διευθυντής, η υποδιευθύντρια, ο σύλλογος εκπαιδευτικών και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Σαραβαλίου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ για την υπέροχη παρουσίαση τις κυρίες:

Αντωνία Δρουμέτσικα, Εθελόντρια και υπάλληλος του Δήμου Πατρέων

Γαρυφαλλιά Μπαρλή, Εθελόντρια με μεγάλη ικανότητα στην διαχείριση και περισυλλογή δύσκολων ζώων

Αλεξάνδρα Δημοπούλου, Σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων για θέματα ζώων, Μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), Μέλος άλλων οργανώσεων και κυρίως Εθελόντρια.

Τέλος, ας κρατήσουμε στην καρδιά μας τα λόγια του ΜαχάτμαΓκάντι:
"Ο Πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα".

Συγγραφή και επιμέλεια του κειμένου: Μπορνιβέλλι Κωνσταντίνα, Δημοπούλου Αλεξάνδρα.