°F | °C
invalid location provided
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2024 20:03

 

 28/02/2024 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την ακρίβεια, τη φοροληστεία και τους πετσοκομμένους μισθούς

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 10.30 π.μ. ......

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

► Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. 

► Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας.

► Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. 

► Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

► ΟΧΙ στις άδικες διώξεις των 200 ιατρών του Γ.Ν.Α. – Νοσ. Μον. Αγρινίου.

► Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. ΟΧΙ στην επιστροφή των εργολάβων και στην απόλυση των συναδέλφων μας σε Φύλαξη και Καθαριότητα.

► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.   

► Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

► Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, 

     πετρελαίου θέρμανσης και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

► Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε την ακρίβεια και τη φοροληστεία που τσακίζουν το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε ή και να αδυνατούμε «να βγάλουμε το μήνα» την ίδια περίοδο που:

●  Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ - ο συνολικά παραγόμενος πλούτος ετησίως της Ελλάδας) το 2023 έφτασε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας.

●  Τα κέρδη των ομίλων σουπερμαρκετ ξεπέρασαν τα 11 δις και των ενεργειακών ομίλων τα 1,6 δις ενώ οι ανατιμήσεις ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής είναι σχεδόν καθημερινές. 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν «δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός» και «θα κινδυνεύσει η δημοσιοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» αν δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και αποκατασταθούν τα επιδόματα εορτών και αδείας, την ίδια περίοδο, που: 

● Ο κρατικός προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δις ευρώ το 2023, λόγω της εκτόξευσης της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

● Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει αύξηση της φοροληστείας κατά 6,2 δις ευρώ για τις λαϊκές οικογένειες, ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους προβλέπονται κρατικές επιδοτήσεις 8,5 δις και εξακολουθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα καπιταλιστικά κέρδη – που μαζί ψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - όπως η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών. 

●  Ξοδεύονται δις για εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να τιμωρηθούν                           οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να ανατραπεί η πολιτική που θυσιάζει                                                        ακόμη και ανθρώπινες ζωές για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Για το πολύνεκρο «ατύχημα» στα Τέμπη «ένοχες» είναι όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που διαδοχικά υλοποίησαν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων και επιβατών. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 

Η ίδια πολιτική υλοποιείται και στο τομέα της υγείας, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, τη λειτουργία δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών που «αυγατίζουν» τα κέρδη τους.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι για να έχει προοπτική ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στον κοινό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μαζί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...