Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Τρίτη, 29 Αύγουστος 2023 16:42

FESTIBAL-LEIJH.jpg-2

Εντυπωσιακή

η τελετή λήξης του ΔιεθνούςΦεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2023, στην πλατεία Δημοκρατίας

Με ένα πρόγραμμα που εντυπωσίασε τους θεατές έληξε το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2023 στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας.

 

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Αρμενία, Εκουαδόρ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Πολωνία, Ουρουγουάη και Ταϊβάν.

Οι υπέροχες, πολύχρωμες φορεσιές καθώς και η παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση.

Την εκδήλωση άνοιξε το τετράχορδο FolkloreΦωνητικό σύνολο σε συνεργασία με το τμήμα κρουστών της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου.

Ευχάριστη παρένθεση ήταν που οι χορευτές από την Πολωνία τραγούδησαν το «Απόψε στις ακρογιαλιές» σε άπταιστα ελληνικά, το εντυπωσιακό χορευτικό της Κύπρου με το χορό

των ποτηριών, η παράσταση της Ταιβάν με τις φωτιές και οι Ιάπωνες με τα τύμπανα που ξεσήκωσαν τους Αγρινιώτες.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι χορευτές του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κήρυξε τη λήξη του Φεστιβάλ τονίζοντας : «Ευχαριστώ όλους τους χορευτές που επισκέφθηκαν την πόλη μας. Τους αποχαιρετούμε με ζεστές αναμνήσεις και την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε ξανά.

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλους τους εργαζόμενους στην Κ.Ε.Δ.Α και την πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου, τον υπεύθυνο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Φάνη Τσιάμη, την κ. Έβελυν Τριανταφύλλου, η οποία εθελοντικά αναλαμβάνει την παρουσίαση του Φεστιβάλ και φυσικά όλους τους εθελοντές της Ακτίνας Εθελοντισμού».

 

 

Στο τέλος σε ένα πανηγύρι αδελφοσύνης ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι του 2024.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Μίμης Σκορδόπουλος, Ζώης Κων/νος, Ζαρκαβέλης Χρήστος, Μαρνέζος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ Αγρινίου κ.Γιάννος Φαρμάκης, η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κ.Βούλα Γουργολίτσα , και πλήθος κόσμου.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ ευχαριστεί τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους εθελοντές του Δήμου Αγρινίου, την Τροχαία Αγρινίου, την Δημοτική Αστυνομία και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου για τη συμβολή τους στην επιτυχία του Φεστιβάλ.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...