Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
EOΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 11Ης
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2023 20:04

 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής για την 11η Ιουνίου, επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.΄....
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του 4ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου κ. Μαίρη Τσιαμάκη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας στη καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:
 
«Με υπερηφάνεια για το παρελθόν και αυτοπεποίθηση για το μέλλον οι Αγρινιώτες αποδίδουν τιμή στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πόλης.
 
Το Αγρίνιο γέννησε άξιους Έλληνες, θερμούς πατριώτες. Το Αγρίνιο, σήμερα, υποκλίνεται στη μνήμη των ηρωικών προγόνων, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, διατήρησαν αλώβητη την εθνική ταυτότητα και συνείδηση. Η δική μας ευθύνη, ως πολίτες, είναι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ο μόνος τρόπος να είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας του Τόπου μας».
 
Στη δεξίωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ενωμένοι ξεπερνούν τον εαυτό τους», ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία της ιστορικής επετείου, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και πολίτες.
  
 



















 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...