°F | °C
invalid location provided
ΕλίζαΒόζεμπεργκ:
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2023 18:50

BOZEMPERK «Επιβάλλεται η λήψη απόφασης ικανής να αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκίας»

 Την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας και την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας ενόψει των τουρκικών εκλογών στηλίτευσε με μια ιδιαίτερα ηχηρή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. ΕλίζαΒόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, μέλος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε εμφατικά ότι οι Τούρκοι σκόπιμα επιδιώκουν την πρόκληση ατυχήματος στο Αιγαίο με σκοπό την εργαλειοποίηση ενόψει των τουρκικών εκλογών ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος Ερντογάν επαναφέρειτο casusbelli απειλώντας ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο, αν επεκτείνει όπως δικαιούται την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης.

 Στο πλαίσιο αυτό, η ΕλίζαΒόζεμπεργκαναγνώρισε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η άμεση απόδειξη της οφειλόμενης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγοεπιβάλλεται η λήψη απόφασης ικανής να αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά κράτους μέλους της Ε.Ε.

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης της ΕλίζαςΒόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:https://youtu.be/sqO9ZDib0Q0


«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η  ένταση της επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της χώρας μου της Ελλάδας έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Προ 10ημέρου τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού  που επιχειρούσε αναγνώριση τριών τουρκικών σκαφών που αλίευαν παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι. Σκόπιμα οι Τούρκοι  επιδιώκουν την πρόκληση ατυχήματος με σκοπό την εργαλειοποίηση ενόψει των τουρκικών εκλογών. Παράλληλα ο Πρόεδρος Ερντογάνεπανέφερε  το casusbelli απειλώντας ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο, αν επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης.

Ήδη ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος ενημέρωσε με επιστολή τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. κ. Μπορέλ, τον Αντιπρόεδρο κ. Σχοινά και τον  Επίτροπο για την αλιεία, ζητώντας άμεση αντίδραση.

Συνάδελφοι,

Ενόψει προεκλογικής περιόδου Τουρκίας και Ελλάδας και με δεδομένες τις αναθεωρητικές προθέσεις της γείτονος, σήμερα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η άμεση απόδειξη της οφειλόμενης αλληλεγγύης μας προς την Ελλάδα. Επιβάλλεται η λήψη απόφασης ικανής να αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά ενός κράτους μέλους της Ε.Ε.».