Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η κοπή της βασιλόπιτας
Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2023 18:30

 

 στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 


Αιτωλίας Δαμασκηνός:

«Η Εκκλησία αποτελεί την ενοποιό δύναμη της κοινωνίας μας»

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην πόλη του Αγρινίου.

Στις 10:00’ το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Μεσολογγίου, Αστακού και Βονίτσης, ο Ιερός Κλήρος και ο πιστός λαός, μεταξύ των οποίων η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Στούμπος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αιτωλίας και του Λιμενικού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Στη συνέχεια και ώρα 12:00’ πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη τελετή στο Αγρίνιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Συμμετείχαν οι Ιεροκήρυκες και οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Αγρινίου, Θέρμου, Ινάχου, Μακρυνείας, Κατούνας, Αμφιλοχίας και Παραβόλας, ο Ιερός Κλήρος και οι Τοπικοί Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Άρχοντες, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Θάνος Μωραΐτης και κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κωνσταντίνος Ριζογιάννης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμφιλοχίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Ευστράτιος Πετράκης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ακαρνανίας και του Λιμενικού, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Συλλόγων και Φορέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τις ομιλίες του, τόνισε ότι η Εκκλησία αποτελεί την ενοποιό δύναμη της πατρίδος και της κοινωνίας μας και αυτό αποδεικνύει η σημερινή τελετή με την παρουσία του κλήρου, των αρχόντων και του λαού. «Η πεμπτουσία της διακονίας μας είναι η ενότητα του κλήρου και του λαού που οδηγεί στην πρόοδο και την ευημερία αυτού του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό για όσα μας χάρισε και για όσα θα μας χαρίσει, υπογραμμίζοντας, ότι για την ιστορική διαδρομή της τοπικής Εκκλησίας το έτος 2022 αποτέλεσε σταθμό, καθότι εκοιμήθη ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς, ακολούθησε η μακρά περίοδος της Τοποτηρητείας και στη συνέχεια η εκλογή του νέου Ποιμενάρχου και Πνευματικού Πατρός αυτής της τοπικής Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους συνεργάτες του, τους τοπικούς Άρχοντες και όλους τους ευλογημένους Χριστιανούς για την μέχρι τώρα συμπαράσταση και συνεργασία, τονίζοντας, ότι όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. «Ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Ας εμπιστευτούμε σε Εκείνον τη ζωή μας, συνεχίζοντας την πορεία του βίου μας προσηλωμένοι στο θέλημά Του» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια έκοψε και μοίρασε την βασιλόπιτα ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά για την νέα χρονιά.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγρινίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμαρχο Θέρμου και άλλους επισήμους, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χαιρέτησε τον κόσμο και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.






























 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...