Οκτ   Νοέμβριος 2022   Δεκ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα203
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8056982
°F | °C
invalid location provided
Η Λαϊκή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2022 20:23

STRATOYLHS-DHMHTRHS

Μέσα από την συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ο Δημήτρης Στρατούλης έρχεται να προτείνει την δημιουργία αριστερού μετώπου και εκλογικής συνεργασίας όλων των δυνάμεων της αριστεράς, με σκοπό να στηριχτεί ο λαός και η νεολαία. 

Η Λαϊκή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας  πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση στο Αγρίνιο με ομιλητή τονΔημήτρη Στρατούλη.

Η συνέλευση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας για την ανασυγκρότηση, διεύρυνση και επανίδρυσή της και την ανάδειξη ηγεσία της, που θα γίνει στις 15 και στις 16 Οκτώβρη στην Αθήνα, στην Γεωπονική Σχολή.

Μλώντας στη «Σ» ο κ. Στρατούλης επεσήμανε πως: «η Λαϊκή Ενότητα θα ανασυγκροτηθεί μετά την ήττα που είχε στις εκλογές του 2019, θα διευρυνθεί με γνωστά και ανέντακτα πρόσωπα της Αριστεράς και όχι μόνο και θα επανιδρυθεί μαζί με τον εκσυγχρονισμό της και την διατύπωση της νέας της πολιτικής πρότασης για την αριστερά και τη χώρα.

Οι συνελεύσεις αυτό το διάστημα είναι συνεχείς σε όλη την Ελλάδα. Εγώ ξεκίνησαν από την Πάτρα, ήρθα στο Αγρίνιο, θα πάω στην Άρτα, τα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και θα κλείσω με την συμμετοχή μου στην αντίστοιχη συνέλευση στον Αστακό. Έτσι κάνουν και πολλά άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, ώστε να καλύψουμε όλη την Ελλάδα και να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας και όλους όσους ανήκουν στο χώρο της αριστεράς και αναζητούν μια νέα πρόταση.

Σκοπός μας είναι να γίνει ένας πλούσιος διάλογος από τον οποίο και θα λάβουμε και θα δώσουμε. Η ανοιχτή συνέλευση έχει ως στόχευση να έρθει στις συνελεύσεις μας και άλλος κόσμος από τον χώρο της αριστεράς για να ακούσουμε την άποψή του, να ακούσει και τη δική μας και να τον προσκαλέσουμε να συνταχθεί μαζί μας.

Ο λόγος που θα γίνει η συνδιάσκεψη είναι η διαμόρφωση της πολιτικής πρότασης. Συγκεκριμένα προτείνουμε και θέλουμε την συνεργασία όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επειδή έχουμε τις συνθήκες της οικονομική κρίσης, της πανδημίας, τις επιπτώσεις του πολέμου που δημιουργούν δύσκολη κατάσταση για τον χειμώνα που μας έρχεται, όπως επίσης και για τους επόμενους χειμώνες και δημιουργούν ταυτόχρονα τεράστια δυσκολία στα λαϊκά στρώματα θεωρούμε πως αυτή την στιγμή μόνο η πολιτική και εκλογική συνεργασία της ριζοπσπαστικής Αριστεράς δεν φτάνει,. Πρέπει να υπάρχει ένας πολύ ευρύτερος πόλος κινηματικής, πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, που να έχει ως αποκούμπι και στήριγμα ο εργαζόμενος, ο νεολαίος, ο συνταξιούχος και γενικότερα όλα τα λαϊκά στρώματα. Αυτή δεν συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερά, αλλά και οι πολιτικές του δεν έχουν κανένα αριστερό πρόσημο.

Με βάση αυτό λέμε ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται να γίνει και στην Ελλάδα κάτι που έγινε στηΓαλλία και την Λατινική Αμερική και αποδείχτηκε νικηφόρο. Αυτό δεν είναι κάτι άλλο από την εκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς. Αυτό μας δείχνει τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα και γι αυτό κάνουμε την πρόταση αυτή για εκλογική συνεργασία. Υπάρχει επίσης και το παράδειγμα της Ιταλίας όπου η ριζοσπαστική αριστερά διαλύθηκε διότι «κατέβηκε» διασπασμένη στις εκλογές και από την άλλη δόθηκε πολιτικός χώρος στην ακροδεξιά με αποτέλεσμα να είναι και πρώτη δύναμη. Η Ιταλία μας δείχνει τι πρέπει να μην κάνουμε.

Πέραν όμως αυτού σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε κάποιες προγραμματικές προτάσεις και ένα κοινό πρόγραμμα με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς που θα βασίζονται σε σημεία που έχουμε κοινές θέσεις και είναι κυρίως τα βασικά λαϊκά προβλήματα. Πως λ.χ. να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχια, πως θα στηριχτεί η δημόσια υγεία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, πως θα έχουμε καλά δημόσια σχολεία; Πως θα προστατέψουμε τον κόσμο από πλειστηριασμούς, από το να τους κοπεί το ρεύμα και το νερό. Τα βασικά λαϊκά προβλήματα είναι στο επίκεντρο όλων μας.

Δεν πάμε να δυναμώσουμε ένα από τα «μαγαζιά» της αριστεράς, αλλά στοχεύουμε να δυναμώσουμε όλη την αριστερά και να επιτύχουμε την συνεργασία των δυνάμεών της και επειδή η Λαϊκή Ενότητα έχει αυτό το χαρακτηριστικό και στη «σημαία» της από παλιά, δηλαδή το ζήτημα της ενότητας όλων των αριστερών δυνάμεων, η ισχυροποίησή της μπορεί πραγματικά να συμβάλει για να επιτευχθεί αυτό στην χώρα μας».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...