Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα282
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8057061
°F | °C
invalid location provided
Αποθήκες Ηλιού:
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022 17:13

 

Χώρος πρασίνου μετά την κατεδάφιση

 

Τις επόμενες ημέρες η κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου
 
Ενδιαφέρουσα διαδικασία ενημέρωσης για τα διατηρητέα κτίρια του Αγρινίου, είχε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου......
 
Πέρα απο τις ενέργειες του δήμου για τη σωτηρία του Αρχοντικού Σωχωρίτη, απο την παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο, τέθηκε και πάλι το θέμα των αποθηκών Ηλιού, που όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να κατεδαφιστούν τις επόμενες ημέρες.
 
Ο Σύμβουλος κ. Τηλιγάδας συγκεκριμένα έθεσε υπόψιν του Σώματος ΦΕΚ του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με το οποίο οι αποθήκες ανήκαν στον δήμο. Αγρινίου. Όπως εξελίχθηκε η συζήτηση, έγινε και πάλι μια ιστορική αναφορά στο ιδιοκτησιακό του κτιρίου, την αδυναμία συγκρότησης του Κληροδοτήματος που θα εφήρμοζε την βούληση του δωρητή και τελικά, την σημερινή κατάσταση όπου ο δήμος Αγρινίου έχει πάρει πράσινο φως ώστε το κτίριο αφού αποτυπωθεί-τεκμηριωθεί, να γκρεμιστεί.
 
Μετά την κατεδάφιση, τα υλικά που κρίνεται πως είναι χρήσιμα και έχουν κάποια σημασία, θα εναποτεθούν σε χώρο που ήδη έχει διαθέσιμο ο δήμος.
 
Ένα καίριο ερώτημα που τέθηκε ήταν και το τί γίνεται μετά την κατεδάφιση. Θα υπάρχει πάλι πρόβλημα δηλαδή με το ιδιοκτησιακό καθεστώς;
 
Όπως έγινε γνωστό Υπ. Οικονομικών και Αποκεντρωμένη, έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, ώστε στις 20 Οκτωβρίου στην Πάτρα, να συζητηθεί η προσφυγή που έγινε όπου και ζητείται δικαστική απόφαση που θα λέει πως δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθεί ο σκοπός του κληροδοτήματος και ότι πρέπει να αλλάξει η διαχείριση του ακινήτου και αυτή να περιέλθει στον δήμο. H διάλυση του κληροδοτήματος, γίνεται με Προεδρικό Διάταγμα, όπως προβλέπει ο νόμος.
 
«Με αυτά τα νομικά όπλα, είναι πολύ πιο εύκολο να πάμε στο πολεοδομικό πλάνο» απάντησε σχετικά ο Γ.Γ. του δήμου Δημ. Τζιώλης, που όπως και ο κ. Παπαναστασίου, εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής ώστε, σε βάθος χρόνου και αφού ολοκληρωθούν οι νομικές – γραφειοκρατικές να τροποποιηθεί το Σχέδιο Πόλης στην περιοχή και να χαρακτηριστεί το οικόπεδο, χώρος πρασίνου.
 
agriniopress