Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα279
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8057058
°F | °C
invalid location provided
Ο Λόγος του Κυρίου

Η χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Ο λόγος, η ομιλία του Κυρίου, του Ιησού, περιστρεφόταν γύρω από τον Θεό και τον άνθρωπο. Ο λόγος του Κυρίου ήταν Θεανθρώπινος.

Ο Θεανθρώπινος λόγος του Κυρίου καταφαίνεται από όλο το έργο του και την όλη του διδασκαλία, όπως αυτή απετυπώθη από τους Ευαγγελιστάς και τους ιερούς Αποστόλους.

Είναι Θεανθρώπινος ο λόγος του Ιησού Χριστού, διότι ερμηνεύει και παρουσιάζει απόλυτα το Θεό και καθιστά τον άνθρωπο άξιο να τον προσλάβει και να διαμορφώσει τη ζωή του σε μια θεϊκή και ανθρώπινη μορφή και προσωπικότητα.

Προς τούτο ο λόγος του δεν ήταν μόνο καθαρά θεϊκός και ανθρώπινος, που οι ακροατές του τον ένοιωθαν ως τοιούτον, ήταν και λόγος ευχάριστος και ελκυστικός. Ο ιερός Ευαγγελιστής Λουκάς σημειώνει: «Πάντες εμαρτύρουν αυτώ και θαύμαζον επί τοις λόγοις της χάριτος τοις εμπορευομένοις εκ του στόματος αυτού». (Κεφ. δ΄ 22).

Προσήλκυε, ευχαριστούσε και ωφελούσε ο λόγος του Κυρίου τόσο πολύ που πολλές φορές ανάγκαζαν τον Ιησούν να παραμείνει περισσότερον κοντά τους για να προσφέρει τον Θεανθρώπινον λόγον του: «Οι όχλοι επεζήτουν αυτόν και κατέχουν αυτόν του μη πορεύεσθαι απ' αυτών» (Λκ. δ΄ 42).

Ο Λόγος του Κυρίου είναι ο ίδιος και τότε και τώρα και πάντοτε. Ας μας θαυμάζει όλους και όλοι μας δι' αυτού ας γινόμαστε τέλειοι, πραγματικά θεανθρώπινες προσωπικότητες.      

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...