°F | °C
invalid location provided
Γιώργος Αποστολάκης :
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2022 18:58

 

 Συνεχίζουμε παραμένοντας κοντά στους Δημότες για ένα Καλύτερο Αύριο!

 

πηγη facebook : Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης
 
Ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης στο προσωπικό του προφίλ facebook έγραψε :Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ακολουθεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες επιτακτικές ανάγκες που προτάσσει η ενεργειακή κρίση , η οποία έχει προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια και τώρα , λόγω του πολέμου έχει ενταθεί...... Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πρόγραμμα συσκότισης σε δημόσιους χώρους και μνημεία , γεγονός που θα οδηγήσει και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην εφαρμογή του , εφόσον χρειαστεί .
 
 
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ακολουθεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες επιτακτικές ανάγκες που προτάσσει η ενεργειακή κρίση , η οποία έχει προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια και τώρα , λόγω του πολέμου έχει ενταθεί.
Η δυσμενής, λοιπόν οικονομική συγκυρία και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, ασκούν πίεση στην οικονομική κατάσταση και στη ρευστότητα των Δήμων, με συνέπεια σημαντικές διαφοροποιήσεις στην στρατηγική και στην επιχειρησιακή τους στόχευση. Η εξοικονόμηση δαπανών αποτελεί βασική προτεραιότητα και ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας (Φωτισμός οδών και πλατειών - Κτιριακές Υποδομές). Η εξοικονόμηση ενέργειας παράλληλα με τη μείωση του ενεργειακού κόστους στον τομέα του Φωτισμού Οδών & Πλατειών, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου και παράλληλα εκ των πυλώνων χρηματοδότησης (Ανταποδοτικά Tέλη) των Δήμων, πρέπει να έχει ταυτόχρονα στόχο τον εκσυγχρονισμό & την αναβάθμισή του.
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας , συνεπώς επιχειρεί , έτσι να επιτύχει τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών περιορίζοντας παράλληλα το κόστος διαβίωσης για τον δημότη. Η αναβάθμιση της ποιότητας του Φωτισμού Οδών και Πλατειών (Φ.Ο.Π.) στοχεύει στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας.
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πρόγραμμα συσκότισης σε δημόσιους χώρους και μνημεία , γεγονός που θα οδηγήσει και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην εφαρμογή του , εφόσον χρειαστεί .
Οφείλουμε, λοιπόν όλοι από κοινού να τηρήσουμε τα μέτρα και να στραφούμε στην μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με όποιον τρόπο μπορούμε, διότι η αλόγιστη χρήση της θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο Δήμο μας και συνάμα στους Δημότες μας. Θα οδηγηθούμε σε μείωση των θέσεων εργασίας , καθώς οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος θα ελαχιστοποιηθούν ,εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και απότοκος όλων αυτών θα είναι η δυσμενής οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μας.
Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε παραμένοντας κοντά στους Δημότες για ένα Καλύτερο Αύριο!