Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα289
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8057068
°F | °C
invalid location provided
Συγκλόνισε ξανά ο Τίτορμος:
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2022 19:31

 

 Από την φλεγόμενη Σμύρνη «γέφυρα» για τους πρόσφυγες

 

Όπως με τον Άλκη, έτσι και τώρα. Στην επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιαστική Καταστροφή ο Τίτορμος στέλνει μηνύματα…

Τέτοιες μέρες, 100 χρόνια πριν στα μικρασιατικά παράλια γραφόταν ο «επίλογος» της μακραίωνης παρουσίας του ελληνικού στοιχείου στις περιοχές που πλέον καλούνται «αλησμόνητες πατρίδες».

Στο Αγρίνιο, όπως και σε όλη την Ελλάδα οι Μικρασιάτες έχτισαν τις νέες τους ζωές. Στάθηκαν στα πόδια τους. Έζησαν αλλά δεν ξέχασαν.

Ο Χρήστος Παπανίκος επιμελήθηκε, όπως και με το πανό για τον Άλκη, εικαστικά. Το απλωμένο χέρι του Αιτωλού ήρωα είναι η «γέφυρα» των προσφύγων. Είναι η εικόνα της Σμύρνης που καίγεται.

Πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ η ΠΑΕ Παναιτωλικός τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων, προγραμμάτισε  λιτή εκδήλωση μνήμης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.

To πανό το κρατούσαν οι αρχηγοί και εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων κατά την είσοδο και παράταξη των ομάδων.

βρισκόταν και σε t-shirts που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές.

Ημέρα Εθνικής Μνήμης. Αφιερωμένη στα θύματα της γενοκτονίας, στους πρόσφυγες που πάλεψαν, άντεξαν, μεγαλούργησαν…

titormosnet.gr

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...