°F | °C
invalid location provided
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2022 19:05

KARDITSA

  

ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

   Υπάρχει ένα θέατρο της επαρχίας που, όταν παίζει στην Αθήνα, ξετρελαίνει τους Αθηναίους θεατρόφιλους θεατές, που παρακολουθούν τις παραστάσεις του.

   Πρόκειται για το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, 1984-2022, που έδωσε ως τώρα χιλιάδες παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Γερμανία κι Ελβετία, που προσφέρει άφθονο κι αβίαστο γέλιο σε όλους τους θεατές του με τις πρωτότυπες και ξεκαρδιστικές κωμωδίες του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Θεάτρου, ποιητή με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης και στιχουργού, συνεργάτη μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 27-8-2022, Σάββατο, στο Άλσος Βέικου, στο Γαλάτσι, σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, παρουσίασε με ελεύθερη είσοδο, την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Κύριε Υπουργέ, τι έγινεμε το θέμα μ’;», σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα, μουσική και τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους Δημήτρη Ρήτα.

   Πρόκειται για μία κωμωδία με θέμα τα ρουσφέτια που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον Υπουργό, έχει στοιχεία σάτιρας κι ηθογραφικά κι είναι έργο που παρουσιάστηκε ως τώρα σε 421 πόλεις, χωριά, σχολεία κλπ με πολύ μεγάλη επιτυχία, τεράστια απήχηση και διθυραμβικές κριτικές, γεγονός πρωτόγνωρο κι αξιοθαύμαστο για νεοελληνική κωμωδία, παιγμένη από επαρχιακό θέατρο.

   Οι θεατές της παράστασης αυτής γέλασαν με την ψυχή τους, χειροκρότησαν θερμά κι έδωσαν συγχαρητήρια στους συντελεστές της.

   Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας θα επιστρέψει στην Αθήνα, στον ίδιο χώρο, στο Άλσος δηλαδή Βέικου, στο Γαλάτσι, στις 15-9-2022, Πέμπτη, 9 μ.μ., σε συνεργασία και πάλι με τον Δήμο Γαλατσίου και θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο την εξίσου εντυπωσιακή κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο». Προσκαλούνται οι θεατρόφιλοι της Αθήνας να παρακολουθήσουν την παράσταση και να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά με άφθονο γέλιο και χαρά.

Υπεύθυνος του Θεάτρου για όσους Δήμους επιθυμούν να το προσκαλέσουν για παράσταση: Δημήτρης Ρήτας τηλ. 6976074465