Αύγ   Σεπτέμβριος 2022   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα255
mod_vvisit_counterΧθές577
mod_vvisit_counterAll8029822
°F | °C
invalid location provided
Οι γυναικοκτονίες συνεχίζονται
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2022 21:13

, κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες αδιαφορούν. Μέτρα τώρα.

  

  

Τρεις γυναικοκτονίες μέσα σε τρεις ημέρες, 140 μέσα στα τελευταία εξήμισι χρόνια, 17 το 2021 και 12 μέσα σε επτά μήνες το 2022, χιλιάδες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο μακρύς κατάλογος των γυναικοκτονιών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, ενώ οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές , οι οποίες είναι πολύ λιγότερες από όσες πραγματικά συμβαίνουν, είναι χιλιάδες.

Το χειρότερο είναι ότι γυναίκες , που τελικά δολοφονούνται από τους συντρόφους τους, όπως η γυναίκα στη Ζάκυνθο, είχαν καταγγείλει τις καταγγείλει τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην αστυνομία, η οποία αδιαφόρησε για τις καταγγελίες ή για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας!

Τα πολιτιστικά πρότυπα, που προωθούνται από τα κυρίαρχα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ή από την εκπαίδευση είναι απολύτως πατριαρχικά και για τον λόγο αυτόν τα φαινόμενα άσκησης έμφυλης βίας δεν αφορούν μόνο μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και νέους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Ακόμη και Διεθνείς Συμβάσεις, που έχουν επικυρωθεί, όπως η 190 Διεθνής Σύμβαση της ΔΟΕ για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία δεν έχουν εφαρμοστεί λόγω έλλειψης των αναγκαίων μηχανισμών, όπως επίσης δεν υπάρχουν οι ανάλογες δομές για να προσφέρουν βοήθεια στις γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Απαιτείται εδώ και τώρα

τους με επιστημονικό προσωπικό ικανό να προσφέρει την κατάλληλη βοήθεια.

που να δέχεται καταγγελίες αλλά και να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των γυναικών. Είναι απαράδεκτο η αστυνομία, στην οποία γίνονται καταγγελίες από τα θύματα, να αδιαφορεί, ή να περιορίζεται απλώς σε συστάσεις προς τον θύτη.

αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες. Πολλές γυναίκες δεν αποφασίζουν να φύγουν, ενώ κακοποιούνται, διότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα επιβίωσης για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Οι δηλώσεις καταγγελίας των γυναικοκτονιών από κυβερνητικούς ή άλλους πολιτικούς παράγοντες είναι απολύτως υποκριτικές, αφού δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αποτροπή τους.

Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων θα επιτευχθεί μέσα από τους μαζικούς αγώνες των γυναικών.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στην ανάπτυξη αυτών των αγώνων.

Το Γραφείο Τύπου 2.8.2022

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...