Δεκ   Ιανουάριος 2024   Φεβ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ

Οι καθαρίστριες του ΓΝ Αγρινίου,  kauaristriesπου είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά ιδιωτικής εταιρίας καθαρισμού, που τώρα καλείται να τους καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Καταγγέλλουν πως λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα.

Υποχρεωμένη να καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι πλέον ιδιωτική εταιρία καθαρισμού που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγρινίου, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγαν τέσσερεις καθαρίστριες που είχαν καταγγείλει απάτη και πλαστογραφία σε βάρος τους. Να θυμίσουμε, πως το θέμα είχε απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα, όταν οι συγκεκριμένες καθαρίστριες, κατήγγειλαν το γεγονός και συγκεκριμένα ότι υπέγραφαν για ποσά και  πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά π[ου προβλέπει η σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η απάτη ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί μιας και τα σχετικά πολύ μικρότερα ποσά, καταβάλλονταν μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ την ίδια στιγμή τα έγγραφα μισθοδοσίας, έδειχναν κάτι τελείως διαφορετικό. Όλα αυτά την περίοδο που οι καταγγελίες έπεφταν βροχή για τον εργασιακό μεσαίωνα τον οποίον ήταν υποχρεωμένες να ζουν δεκάδες καθαρίστριες από εταιρίες καθαρισμού, ενώ πρόσφατα πανελλαδικά  σάλος είχε ξεσπάσει και με την δολοφονική επίθεση που έγινε σε βάρος της συνδικαλίστριας  στον σύλλογο καθαριστριών της Αττικής Κατερίνας Κούνεβα.

Η δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό πριν από λίγες μέρες, καταδίκασε την συγκεκριμένη εταιρία που καλείται πλέον να καταβάλλει το οφειλόμενα ποσά ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ στις τέσσερεις καθαρίστριες που είχαν το θάρρος και δεν ανέχτηκαν την εκμετάλλευση. «Το δικαστήριο μας δικαίωσε και θα μας καταβληθούν κατά το ήμισυ τα εργατικά, ενώ στη συνέχεια  η υπόθεση θα πάει στο εφετείο, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και το δικαστήριο για την πλαστογράφηση των υπογραφών μας. Φαίνονταν δηλ. ότι εργαζόμασταν αλλά πληρωνόμασταν πολύ λιγότερα από αυτά που προβλέπονταν. Σε κάθε περίπτωση για εμάς υπάρχει και μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Η συγκεκριμένη εταιρία και η κάθε θα πρέπει να καταλάβουν πως υποχρεούνται να σέβονται τις εργαζόμενες και όχι να πατάνε πάνω στην μεγάλη ανάγκη που έχουν για εάν μεροκάματο.» επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Παρασκευή Καλύβα, που είναι μια από τις καθαρίστριες που όρθωσαν το ανάστημά τους, έχασαν τη δουλειά τους γι'αυτό αλλά δεν υπέκυψαν.nosokameio

Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρία που συνεχίζει να  έχει ως ευθύνη την καθαριότητα του νοσοκομείου στο Αγρίνιο, έχει πάψει, σύμφωνα με πληροφορίες να πληρώνει μέσω Τράπεζας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά, για το εάν η κατάσταση συνεχίζει να υφίσταται ή όχι.

Χθες επρόκειτο να συνεδριάσει και το Δ.Σ. του νοσοκομείου του Αγρινίου και εργαζόμενοι ζήτησαν να τεθεί και να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει απόφαση για το εάν μετά και την καταδίκη, προβλέπεται να υπάρξουν μέτρα κατά της εταιρίας, αφού αποδεικνύεται συν τοις άλλοις και απάτη σε βάρος του δημοσίου, που έδινε χρήματα για εργασίες καθαριότητας, που όμως πήγαιναν αλλού και όχι στις αμοιβές των εργαζομένων γυναικών.

Την ίδια στιγμή, οι τέσσερεις καθαρίστριες καταγγέλλουν πως δέχονται απειλητικά sms στο κινητό τους. Ένα από αυτά περιείχε ύβρεις και απειλή τους είδους: «Θα σε κάψουμε όπως μας έκαψες...». Για τις απειλές αυτές, έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Αγρίνιο. «Έχουμε κάνει μήνυση κατά αγνώστων γι'αυτές τις απειλές και καλό θα ήταν αυτό να τελειώσει εδώ.» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι απολυμένες καθαρίστριες.

Π.Η.Τ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...