°F | °C
invalid location provided
Κορονοϊός – εμβόλιο:
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021 19:15

 

Παιδίατροι και Δήμοι στη «μάχη» για να πειστούν γονείς και μαθητές – Φόβοι για νόσηση 700.000 παιδιών

 

Επικοινωνιακή καμπάνια αλλά και δράσεις με αποδέκτες τους εφήβους 12 – 17 ετών, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο, ξεκινά η κυβέρνηση......
 
Τις επόμενες ημέρες με σποτ, το οποίο θα μεταδοθεί ως κοινωνικό μήνυμα μέσα από την τηλεόραση και τα social media, θα δίνεται έμφαση στα οφέλη του εμβολιασμού και θα ζητείται από τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να κάνουν το εμβόλιο, συμβάλλοντας και αυτά στην «εθνική προσπάθεια» να χτιστεί το συντομότερο δυνατόν τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό.
 
Στην εκστρατεία πειθούς και οι παιδίατροι
 
Παράλληλα στη μάχη της “πειθούς” μπαίνουν και οι παιδίατροι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι και οικογενειακοί γιατροί και έχουν κατά κανόνα σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς και τα παιδιά. Μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων θα απαντούν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, ενώ θα ανοίξουν και τα ιατρεία τους για την παροχή συμβουλών. Παράλληλα προγραμματίζονται και δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία για την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών αυτοί που πρέπει πρωτίστως να πειστούν είναι τα παιδιά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό είναι επιφυλακτικό ή έχει ενστάσεις, και δευτερευόντως οι γονείς. Έτσι, η εκστρατεία πειθούς απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά.
 
Η αρχή έγινε πρόσφατα με τη διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησαν στις ερωτήσεις γονιών και μαθητών για τα εμβόλια.
 
Στη «μάχη» Δήμοι και Σύλλογοι
 
Σε τηλεδιάσκεψη χθες των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών με την ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και των περιφερειακών ενώσεων δήμων και του δήμου Αττικής,
 
ζητήθηκε και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών.
 
Επιπλέον σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά θα “επιστρατευθούν” στην προσπάθεια “πειθούς” οι εμπορικοί, οι ιατρικοί, οι επαγγελματικοί κ.α. σύλλογοι.
 
Πρόβλεψη ακόμα και για νόσηση 700.000 παιδιών
 
Οι προβλέψεις των ειδικών για τα παιδιά όλων των ηλικιών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου η νόσηση ακόμη και 700.000 παιδιών από τη μετάλλαξη “Δέλτα”, ενώ κάποιοι επιστήμονες εισηγούνται ήδη επανεξέταση του πρωτοκόλλου του 50% + 1 νοσούντων μαθητών σε ένα τμήμα για να ανασταλεί η λειτουργία του.
 
Η κυβέρνηση ωστόσο απαντά ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία προς το παρόν λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στρέφει την προσοχή της στον εμβολιασμό των παιδιών.
 
Ανησυχία και για τους πολίτες άνω των 60 ετών
 
Το βλέμμα όμως είναι στραμμένο και στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι επίσης αυτή τη στιγμή είναι ο… “αδύναμος κρίκος” της πανδημίας.
 
Στην επιχείρηση “πειθούς” αυτής της ηλικιακής ομάδας θα ζητηθεί ξανά η συμβολή της εκκλησίας, ενώ θα συνεχιστεί η αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού έξω από τους ναούς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πιστοί να κάνουν το εμβόλιο.
 
Πηγή: newsit.gr