°F | °C
invalid location provided
Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας:
Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2021 19:22

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αποχετευτικό της Πογωνιάς

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου, «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Πογωνιάς» προϋπολογισμού ‪1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας......

 
 
Στο πλαίσιο της μελέτης προτείνονται τα απαιτούμενα έργα για τη συλλογή των ακαθάρτων της κοινότητας και τη μεταφορά αυτών στη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Παλαίρου.
 
Το δίκτυο ακαθάρτων θα συλλέγει τα αστικά λύματα και ορισμένες επιπλέον ποσότητες υπόγειου νερού και επιφανειακής απορροής που εισέρχονται σε αυτούς και θα επιτρέπει την ελεύθερη ροή αυτών μέσω βαρύτητας ενώ με τη βοήθεια καταθλιπτικού αγωγού τα λύματα θα μεταφέρονται στην ΕΕΛ Παλαίρου η οποία βρίσκεται πλησίον του οδικού άξονα Παλαίρου-Πογωνιάς και σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ από την πόλη της Παλαίρου.
 
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που κρίθηκε απαραίτητο για την περιοχή της Πογωνιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έργο περιβαλλοντικής προστασίας που θα βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
 
«Η Πάλαιρος και η Πογωνια παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, μέλημα μας είναι οι καλυτέρευση της ζωής των δημοτών μας αλλά και τον χιλιάδων επισκεπτών.
 
Η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα προγράμματα είναι η βασική μας προτεραιότητα», σημειώνει ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.