Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Κυριακή, 05 Σεπτέμβριος 2021 15:24

και του "Οδηγητή" στο Μεσολόγγι

 
..

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκε το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, στο Μεσολόγγι, στο λιμάνι της πόλης....

 
 
Η εκδήλωση, ξεκίνησε με αναφορά στο θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, όπου με συγκίνηση και χειροκροτήματα τον αποχαιρέτησαν όλοι, για την προσφορά του και το μεγαλειώδες έργο που άφησε πίσω του.
 
 
Στην συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στην υπερεκατοντάχρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ. Τραγούδια και μελωδίες, παλαιότερες και σύγχρονες, μεταξύ αυτών και του Μίκη Θεοδωράκη, που εμπνεύστηκαν από τους αγώνες και τη δράση του ΚΚΕ και ενέπνευσαν κάθε αγωνιστή.
 
Η ομιλία έγινε από τον Αλέξανδρο Παγώνη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
 
Αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», αυτού του κορυφαίου πολιτικού-πολιτιστικού θεσμού, που για 47 ολόκληρα χρόνια διαμορφώνει τις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων, κάτι που συμβαίνει και με τις φετινές εκδηλώσεις μέσα από το σύνθημα του Φεστιβάλ, «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό». Μέρος της ιστορικής πορείας του Φεστιβάλ, υπήρξε και ο Μίκης Θεοδωράκης, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα.
 
 
Στη συνέχεια επεσήμανε την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και στο νομό μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, όταν βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας και δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυσή του, επιβαρύνοντας τώρα την κατάσταση και με τις αναστολές.
 
Σε σχέση με τις πυρκαγιές που ζήσαμε για μια ακόμα χρονιά, ξεκαθάρισε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές σε όλες τις κυβερνήσεις, γιατί απουσιάζει μια ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών και σ’ αυτό το πλαίσιο λείπει ένα σύγχρονο συνολικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.
 
Οι πληγέντες πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα και 100% και είναι στο χέρι τους, όπως και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, με τη δράση τους και τους αγώνες τους, να τα καταφέρουν.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι από το συγκρότημα «Μεν+Δε(ν)», που διασκέδασε του συμμετέχοντες, με παλιά και νέα τραγούδια, του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.
 
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...