Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία
Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2021 17:36

 

 η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ά ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

 
Την προτομή φιλοτέχνησε ο Αγρινιώτης ταλαντούχος γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας.
 

 
Παρουσία πλήθος κόσμου κατέκλησαν την πλατεία Θέρμου για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ά ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.......

 
Παρόν στη εκδήλωση ο (ανηψιός του Δαμασκηνού Ελβετίας) Εξοχότατος Πρέσβης της ΕΛΛΑΔΑΣ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη κ. Δημήτριος Παπανδρέου ο οποίος συγχάρηκε το γλύπτη για την εξαιρετική απόδωση της μορφής του Δαμασκηνού και δήλωσε συγκινημένος.
 
Ο Δήμαρχος Θέρμου κ.Κωνσταντάρας καλοσώρισε όλους τους επισήμους και απο το βήμα ευχαρίστησε τον γλύπτη για την εντυπωσιακή προτομή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς στο σύντομο χαιρετισμό συγχάρηκε και επαίνεσε τον Δήμαρχο Θέρμου για την προτοβουλία της τοποθέτησης της προτομής, δεν ξέχασε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τον καλλιτέχνη για τα τόσο επιτυχημένα έργα που μας προσφέρει γιατί μας βοηθάει να γνωρίσουμε τους προγόνους μας την ιστορία μας τον πολιτισμό μας δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.
Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ευκαρπίας κ.Ιερόθεος ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα και την απόδωση τις μορφής και των λεπτομεριών που χαρακτήριζαν το Δαμασκηνό, και συγχάρηκε απο καρδίας τον γλύπτη.
Επίσης παρόν και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ.Δήμητριος Κωνσταντόπουλος συγχάρηκε τον δημιουργό για το αποτέλεσμα.
Πλήθος επισκεπτών που βρέθηκαν στο Θέρμο μετά το πέρας της εκδήλωσης ευχαρίστησαν και έδωσαν τα συγχαρητήρια στον δημιουργό της προτομής.
 
Ο Δαμασκηνός Παπανδρέου ήταν ένας λαμπρός άνθρωπος ένας Διεθνής Έλληνας που τίμησε μέσα από το έργο του την ορθόδοξη εκκλησία, τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα ένας πραγματικά σπουδαίος Ιεράρχης της εκκλησίας μας, αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα ζωντάνεψε στο μέταλλο ο γλύπτης Τύμπας που απο χθές κοσμεί την πλατεία Νικολίτσα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
 













 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...