°F | °C
invalid location provided
Αγώνας δρόμου
Δευτέρα, 09 Αύγουστος 2021 09:40

 στον Αστακό. Αύγουστος 2021

 
Για δεύτερη φορά διεξήχθη ο αγώνας δρόμου στον Αστακό προς τιμήν του Αστακιώτη Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά.

Μετά την πρώτη διοργάνωσητο 2019, όπου ανέλπιστα ο αριθμός των δρομέων ήταν πάρα πολύ μεγάλος εν συγκρίσει με τις προσδοκίες των διοργανωτών και την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων το 2020 λόγω της πανδημίας η φετινή διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία από πλευράς συμμετοχών.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα

κατέφθασαν στον Αστακό για να συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου των 5 χιλ.

(διότι υπήρχε παράλληλα και ο αγώνας δρόμου των χιλίων (1000) μέτρων για μικρές ηλικίες )παρ' ότι δεν έγινε κατορθωτόαπό

τους διοργανωτές να τεθεί υπό την αιγίδα αθλητικού φορέα(π.χ ΣΕΓΑΣ).

Οι δρομείς (μικροί και μεγάλοι) ξεπέρασαν τους τριακόσιους πενήντα(350) σε επίσημη καταγραφή , όπου κοντά σε αυτούς προστέθηκαν πάρα πολλοί που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να δηλώσουν συμμετοχή(το γνωστό χούι των Ελλήνων να τακτοποιούν τις δουλειές τους στο παρά 5) αλλά δεν κατόρθωσαν να έχουν τον αριθμό συμμετοχής διότι ο κατάλογος στην ιστοσελίδα που είχε αναρτηθεί , είχε κλείσει.

Παρόλα αυτά έτρεξαν εκτός συναγωνισμού διότι το ευ αγωνίζεσθαι είναι η συμμετοχή.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές των επάθλων σε ειδικό χώρο στην παραλία του Αστακού(ας ελπίσουμε ότι οι εργασίες ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής που διεξάγονται από τον Δήμο Ξηρομέρου, θα δώσουν την ευχέρεια , τέτοιου είδους εκδηλώσεις (όπως και οι προηγούμενες του Συλλόγου Γυναικών) να βρουν στέγησε πιο άνετο και ευρύτεροχώρο χωρίς τον συνωστισμό των θεατών η των επισκεπτών) .Πέραν των βραβεύσεων των αθλητών που πρώτευσαν και στις δύο διαδρομές, υπήρξαντιμητικές διακρίσεις σε φορείς η φυσικά πρόσωπα, όπως στους επιγόνους του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά, σε δυο εξαιρετικούς αθλητές, τουςαδελφούς Σταμούλη (οι οποίοι παράλληλα συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου).

Τα βραβεία στους αθλητές παρέδωσαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου Ξηρομέρου Θεόδωρος Λιβάνης(εκπροσωπώντας τον Ερωτόκριτο Γαλούνη),ο Παναγιώτης Στάικος και ο Δημήτρης Καμπλίτσης, επίσης η πρόεδρος του Διαμερίσματος Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρης Μάντζαρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών (Σ.Α.Α) Χρήστος Μπόνης και τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Α. Δήμητρα Ντίνου(Γραμματέας) Γκέλυ Ταπραντζή(υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) Λευτέρης Καραχρήστος (υπεύθυνος ΜΜΕ) και Δημήτρης Παπαναστάσης(Μέλος).

Τις ειδικές απονομές έκαναν οι Δημήτρης Στρατούλης (πρ. Αναπλ. Υπουργός Εργασίας), ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Αστακού Κώστας Δρακάς, ο πρ. Βαλκανιονίκης Λεμόνης και ο Γιώργος Μαρίνος ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής της σχολής TAEKWONDO.

Οργανωτής της εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο ο Λεωνίδας Παπαρίζος(που είχε και την αρχική ιδέα πριν τρία χρόνια ) με συνδιοργανωτη παντα τον Σύλλογο Απανταχού Αστακιωτών.

Με την ευχή ότι η επόμενη χρονιά θα είναι από κάθε πλευρά(και διοργάνωσης και συμμετοχών και χωροθέτησης) πολύ πιο καλύτερη σας ευχόμαστε σαν συνδιοργανωτές καλό(υπόλοιπο) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...