Ιούλ   Αύγουστος 2022   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Αναβαθμίζεται το κέντρο του Αγρινίου:
Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2020 18:37

 

 Αλλάζουν όψη τα «Καραπανέϊκα»

 

Ξεκίνησαν προ ημερών τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης της φωτεινής σηματοδότησης στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Η παράδοση του έργου είναι προγραμματισμένη να γίνει κατά τους πρώτους μήνες του 2021....
 
Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες το σημαντικό έργο «αναβάθμιση και προσαρμογή φωτεινής σηματοδότησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και εργασίες ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου» προϋπολογισμού 349.999,99 €.
 
Η παρέμβαση αφορά στην αναβάθμιση και την προσαρμογή της φωτεινής σηματοδότησης επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και κάθετων οδών, καθώς και εργασίες ανάπλασης της πλατείας 28ης Οκτωβρίου – «Καραπανέϊκα» – στο Αγρίνιο.
 
Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνονται εργασίες όπως η εγκατάσταση νέας φωτεινής σηματοδότησης στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Γοργοποτάμου και Μπαϊμπά, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως Λαμπράκη και Μακρή, όπως επίσης και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως Δελφών και Φιλελλήνων.
 
Η εργολαβία που είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους προβλέπει επίσης την αποξήλωση των παλαιών ιστών, των παλαιών καλωδιώσεων και των παλαιών δικτύων στους παραπάνω κόμβους. Σημαντικό και πρωτοποριακό για τα δεδομένα του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής είναι πως οι νέοι σύγχρονοι φωτεινοί σηματοδότες θα είναι σύμφωνοι με τις νεώτερες προδιαγραφές, περιλαμβανομένης δηλαδή της τοποθέτησης ηχητικής διάταξης σηματοδότησης για την διέλευση τυφλών από διάβαση πεζών!
 
Επίσης επί της 28ης Οκτωβρίου εκτελούνται εργασίες πλακόστρωσης, ανύψωσης φρεατίων αποχέτευσης καθώς και ανύψωσης και προσαρμογής της στάθμης της οδού σε αυτή της πλατείας για την ενοποίηση του χώρου.
 
Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες θα καταστεί εφικτή η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης. Για το λόγο αυτό στη σύμβαση προβλέπεται και η τοποθέτηση όλης της απαραίτητης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης για την υλοποίηση των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
O Μίμης Σκορδόπουλος
 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος, μιλώντας στη «Σ», αναφέρθηκε στη σημασία του έργου: «Με το έργο αυτό δημιουργούμε υποδομές για μια πιο βιώσιμη πόλη. Οι εργασίες ανάπλασης σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της πόλης, καθώς και με τα υπόλοιπα έργα του πολύ μεγάλου Τεχνικού Προγράμματός μας για το 2021, που αγγίζει τα 107 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσονται στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για να κάνουμε το Αγρίνιο μια σύγχρονη πόλη».
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...