Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2019
mod_vvisit_counterΧθές6042
mod_vvisit_counterAll7208931
°F | °C
invalid location provided
Ολοκληρώθηκαν τα Εκπαιδευτικά
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 18:35

 Προγράμματα Υποψήφιων Θετών Γονέων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέρ

MPONANOS.jpg-2

ιμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ολοκλήρωσε με επιτυχία, δύο νέους κύκλους Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Υποψήφιων Θετών Γονέων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (4ος κύκλος σε σύμπραξη με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και στην Π.Ε. Αχαΐας (5ος κύκλος).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αρμόδιος για θέματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας δήλωσε: «Στόχος των σεμιναρίων, είναι η υποστήριξη των υποψήφιων θετών γονέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής των παιδιών στη σύγχρονη εποχή. Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 30 ωρών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη (Δικηγόροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι), συμμετείχαν 11 υποψήφιοι θετοί γονείς από τις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας και 12 υποψήφιοι θετοί γονείς από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Μέσω έξι θεματικών ενοτήτων και με την αξιοποίηση ενεργητικών εκπαιδευτικών μεθόδων και βιωματικών τεχνικών που ενισχύουν τη συμμετοχή και τη θετική αλληλεπίδραση, οι υποψήφιοι, απέκτησαν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε ζητήματα σχετικά με την εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου αποκτώντας παράλληλα νέες δεξιότητες».

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων στην εκπαίδευση, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία για ανάπτυξη προγραμμάτων συμβουλευτικής γονέων.

Με το πέρας των προγραμμάτων, οι καταρτιζόμενοι υποψήφιοι θετοί γονείς, εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών Γονέων, γεγονός που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της τεκνοθεσίας.