Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Δημήτρης Στρατούλης :
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 21:01

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

δεν προστατεύονται από τη μονομερή πρόσδεσή της σε ΗΠΑ και Γερμανία.

 

Η έκδοση νέας παράνομης NAVTEX από την Τουρκία με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην περιοχή του Καστελόριζου συνιστά ακραία προκλητική ενέργεια, στα πλαίσια της κλιμάκωσης της αναθεωρητικής, νεοοθωμανικής και επεκτατικής πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν, και προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.... 
 
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο με εξορυκτικές ενέργειες στην ΑΟΖ της και με το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο, κατά παράβαση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η εναπόθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την κυρίαρχη οικονομική ελίτ, της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ίδιας της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, στις ΗΠΑ, στη Γερμανική Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. 
 
Αντιθέτως, η ΕΕ δεν επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία ούτε στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της, λόγω της αντίθεσης κυρίως της Γερμανίας, που έχει σοβαρά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία. Συνήθως, όμως αυτή είναι πρόθυμη να επιβάλλει κυρώσεις σε χώρες, που θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, όπως στη Ρωσία, Λευκορωσία κ.λ.π. 
 
Ο δε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, το μόνο που πρόσφερε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που του έδωσε τα πάντα (αναβάθμιση βάσης της Σούδας, λιμάνια, ναυπηγεία κλπ) ήταν μόνο «τσάι και υποκριτική συμπάθεια». 
 
Επομένως, η πρόσδεση της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα ή και στο άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο και στην πλήρη εναρμόνισή της με την πολιτική και τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας στην ευρύτερη περιοχή μας, μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό και τη χώρα μας. Η τραγική κατάληξη των Σύριων Κούρδων, που στηρίχτηκαν σε παρόμοιες αυταπάτες στήριξης από τις ΗΠΑ, χτυπάει προειδοποιητικές καμπάνες για την Ελλάδα. 
 
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται, ότι σήμερα είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο απεγκλωβισμός της Ελλάδας από την συμμετοχή της στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και η εφαρμογή μίας ανεξάρτητης, φιλειρηνικής, αντιιμπεριαλιστικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής συνεργασίας, ειρήνης και πολιτικών οικονομικών και αμυντικών σχέσεων με βάση το αμοιβαίο συμφέρον, χωρίς, όμως, η χώρα και ο λαός μας να είναι δεδομένοι σε κανένα. 
 
Πρέπει να απορρίψουμε τον ανταγωνισμό των στρατιωτικών εξοπλισμών με την Τουρκία, που καλλιεργείται από τις πολυεθνικές πολεμικές βιομηχανίες, χωρίς να εξυπηρετεί τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας. Χρειάζεται διαφάνεια στις προμήθειες οπλικών συστημάτων, αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των στρατευμένων ως ένστολων πολιτών. Η παλλαϊκή άμυνα και η ανάπτυξη δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας, αποτελούν ουσιώδεις παράγοντες υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. 
 
Ταυτόχρονα, χρειάζεται η ανάπτυξη και η συνεργασία φιλειρηνικών κινημάτων στην Ελλάδα, στη Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή με κεντρικό στόχο την κινητοποίηση των λαών για την αποτροπή του πολέμου και για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, χωρίς ιμπεριαλιστική διαιτησία, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, τις ισχύουσες Διεθνείς Συνθήκες, όπως της συνθήκης της Λοζάννης, και το σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας και της μη αλλαγής των συνόρων. 
 
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...