Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Δίκη Χρυσής Αυγής:
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2020 19:12

 

 13 χρόνια στο «διευθυντήριο»- Ισόβια ο Ρουπακιάς, έξι χρόνια ο Μπαρμπαρούσης

 

 Λίγο μετά τις 12:55 το μεσημέρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε να ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τις ποινές στους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην -εγκληματική οργάνωση με απόφαση και της Δικαιοσύνης- Χρυσή Αυγή.

Ο Μιχαλολιάκος μαζί με άλλα πέντε στελέχη της Χρυσής Αυγής (Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος) τιμωρήθηκαν με 13 χρόνια φυλακή ενώ 10 χρόνια φυλακή επιβλήθηκε στον Ματθαιόπουλο.

Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Πέντε χρόνια φυλακή στους  πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό (Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος,

Μιχαήλ Αρβανίτης, Νίκος Μίχος, Στάθης Μπούκουρας).

Ο Ρουπακιάς που για ακόμη μία φορά απουσίαζε τιμωρήθηκε με ισόβια για την δολοφονία του  Φύσσα και με 10 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  Ο συνεργός του Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο συνοδηγός του, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι άλλοι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα τιμωρήθηκαν με: 

– Ι. Άγγος: 7 έτη

– Α. Αναδιώτης: 6 έτη

– Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη

– Ε. Καλαρίτης: 7 έτη

– Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη

– Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη

– Α. Μιχάλαρος: 7 έτη

– Γ. Πατέλης: 8 έτη

– Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη

– Γ. Σταμπέλος: 7 έτη

– Λ. Τσαλίκης: 7 έτη

– Αθ. Τσορβάς: 7 έτη

– Ν. Τσορβάς: 7 έτη

– Χρυσαφίτης: 6 έτη

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων τιμωρήθηκαν οι

-Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη

-Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη

-Μαρίας Θωμάς: 6 έτη

-Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη

-Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο θα φτάσει στο τρίτο και κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, εξετάζοντας εάν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Εν ολίγοις, θα αποφασίσει εάν πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές ή όχι και ποιοι εκ των 57 καταδικασθέντων.

μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στην πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Ετοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Τι είχε προτείνει η εισαγγελέας

H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου χθες πρότεινε την κάθειρξη 13 ετών για τους «7» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αναλυτικά οι ποινές που πρότεινε η κυρία Οικονόμου για τους καταδικασμένους ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης:

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη

Χρήστος Παππάς: 13 έτη

Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη

Γιάννης Λαγός: 13 έτη

Γιώργος Γερμενής: 13 έτη

Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 13 έτη

Επίσης πρότεινε την ποινή των ισοβίων για τον Ρουπακιά και για όσους έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα  (Ιωάννη Καζαντζόγλου, Γιώργο Πατέλη, Αναστάσιο Πανταζή) προτάθηκε κάθειρξη οκτώ ετών.

Επίσης πρότεινε την κάθειρξη επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, , Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης).

Για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (Μπούκουρα, Αρβανίτη, Μίχο και Αλεξόπουλο) αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό προτείνει κάθειρξη 5 ετών.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...