Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα384
mod_vvisit_counterΧθές1235
mod_vvisit_counterAll5836313
°F | °C
invalid location provided
Προθεσμία ως 30 Ιουνίου για διόρθωση
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 20:34

 

 των τετραγωνικών των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.

Αναδρομικά πρόστιμα για τους αμελείς που δεν διορθώσουν τα τετραγωνικά τους.

 

 

Τρέχει η διαδικασία διόρθωσης εκ μέρους των πολιτών των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων τους με προθεσμία έως 30.6.2020, χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τ. Α’).....
Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι Δήμοι έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων των δημοτών, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στο Ε9 και για τις τυχόν διαφορές που θα προκύψουν κατόπιν λήξης της προθεσμίας, σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται να επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα για χρονικό διάστημα 5 ολόκληρων ετών.
Συμπερασματικά, είναι προς το συμφέρον των δημοτών η έγκαιρη διόρθωση των τετραγωνικών, γιατί θα είναι πραγματικά άδικο από αμέλεια και αδιαφορία, να κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά πρόστιμα 5ετίας και η διόρθωση θα γίνει αυτόματα μετά τις 30 Ιουνίου από τον Δήμο Ξηρομέρου. Δηλαδή θα τιμωρηθούν μόνο και μόνο επειδή αμέλησαν.
H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, ανέπτυξαν ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους Δήμους της χώρας.
Προσωπικά χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή για μία διόρθωση συγχωριανού μας και η διαδικασία είναι πραγματικά απλούστατη.
 
Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή:
Μέσω του σάιτ της ΚΕΔΕ
Επίσης υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω των sites: Υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).
Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία της εφαρμογής:

 
mytikaspress
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...