°F | °C
invalid location provided
το Πρόγραμμα της Θερινής Σκηνής 2020
Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 20:16

 

EJOFYLO-DHPED.jpg-2

Το Δη.Πε.θε.Αγρινίου ανταποκρινόμενο στο ρόλο του για να παραμείνει ο πολιτισμός ενεργός αυτό το Καλοκαίρι παρουσιάζει το εξής πρόγραμμα:

Α: «SECRET ARTS»

Πρόκειται για «μυστικές» συναντήσεις με τις Τέχνες σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης όπου οι θεατές, μέσα στο αστικό τοπίο, θα συναντούν ένα δρώμενο διάρκειας μίας ώρας περίπου. Κάθε δρώμενο είναι εμπνευσμένο από μια μορφή τέχνης, καθώς η τέχνη μπορεί να ομορφύνει την καθημερινότητα μας.

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε στις 15 Μαΐου στην πύλη των Παπαστράτειων Σχολείων Αγρινίου, όπου η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗ (χορεύτρια, χορογράφος) αυτοσχεδίασε χορευτικά.

Το δεύτερο ραντεβού δόθηκε στις 20 Μαΐου στην πλατεία Μαβίλη, όπου ο

SPARK(εικαστικός) δημιούργησε ένα selograffiti.

Το επόμενο διάστημα ακολουθούν δρώμενα με αφορμή τη μουσική, το λόγο, και τον ρυθμό:

4 Ιουνίου: ώρα 20.00, ΜΟΥΣΙΚΗ από τον ΜΑΚΗ ΦΕΓΓΟΥΛΗ, μουσικό

18 Ιουνίου: ώρα 20.00, ΛΟΓΟΣ, από την ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ, ηθοποιό

2 Ιουλίου: ώρα 20.00, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, από την ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ, ηθοποιό

β: «ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ» του ΑΡΚΑ στο «ΕΛΛΗΝΙΣ»

σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

σκηνικό / κοστούμια:                     ΕΛΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

φωτισμοί:                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

βοηθός σκηνοθέτη:                        ΡΕΝΑ ΜΙΧΟΠΑΝΟΥ

φωτογραφίες:                                  ΘΕΜΗΣ ΖΑΧΡΗΣΤΟΣ

παίζουν:                      

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΛΕΑΝΘΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΒΛΑΣΗΣ ΜΙΖΑΛΟΣ

Πανικός επικρατεί στα όργανα ενός ανθρώπινου οργανισμού όταν μετά από ένα ατύχημα ο εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Ο οργανισμός μένει χωρίς ηγεσία και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα καλούνται σε συνέλευση ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Παχύ και λεπτό έντερο καταφθάνουν πρώτοι στο σημείο συνάντησης. Το Παχύ έντερο δυσκολεύεται να πιστέψει τις θεωρίες συνομωσίας που το Λεπτό έντερο του παρουσιάζει. Ένας εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στο σώμα. Παχύ και Λεπτό έντερο, λογομαχούν έντονα, όταν το Δεξί νεφρό, αναλαμβάνει να τους καθησυχάσει , πως όλα γίνονται για το κοινό καλό και κυρίως το δικό τους καλό.

η παράσταση θα παρουσιαστεί στον κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ»,

20, 21, 27, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ και 3, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9.15 μ. μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €, γενική είσοδος

 

Γ:«ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» των ΔΗΜ. ΚΕΧΑΪΔΗ – ΕΛ. ΧΑΒΙΑΡΑστην ΤΑΡΑΤΣΑ του ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ

σκηνοθεσία /μουσική επιμέλεια: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

σκηνικό :                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ

κοστούμια:                                        ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

φωτισμοί:                                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ

βοηθός σκηνοθέτη:                        ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

παίζουν:                              

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΛΕΑΝΘΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΤΑΛΑ

Τι γίνεται όταν αναβάλεις να κάνεις αυτό που επιθυμείς; Τέσσερις γυναίκες των βορείων προαστίων, στην προσπάθειά τους να αυτονομηθούν και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με δύναμη, διαπιστώνουν τη ματαιότητα της χειραφέτησής τους. Το κείμενο αυτό των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την εποχή των παχιών αγελάδων για την Ελλάδα και της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι απόλυτα ελληνικό, δραματικό στη βάση του. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια τη συγγραφέα: «Τα έργα μας δεν είναι κωμωδίες. Απλώς οι καταστάσεις με τις οποίες καταπιανόμαστε είναι ιδωμένες από μια γωνία λίγο… λοξή». Αυτό έδωσε βήμα στις γυναίκες, ίσως για πρώτη φορά όταν γράφτηκε. Και κάπως έτσι, με χιούμορ και σαρκασμό, προκύπτει το γέλιο. Πρωτοανέβηκε το 1995 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τον Λευτέρη Βογιατζή και ξεχώρισε αμέσως χάρη στις αυθεντικές φιγούρες των ηρωίδων του, καθώς και για τη φυσικότητα των διαλόγων του.

11 – 27 Σεπτεμβρίου 2020,

κάθε μέρα στις 9.15 μ.μ.

στην ΤΑΡΑΤΣΑ του ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ κτιρίου της δωρεάς ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

Τιμή εισιτηρίου: 10 €, γενική είσοδος

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων

( 30 ανά παράσταση)

Δ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

1) με την ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας,  παρουσιάζουμε το έργο «Ο Ναυτικός και ο Φάρος». του ΚΟΝΟΡ ΜΑΚΦΕΡΣΟΝ

μετάφραση / διασκευή / σκηνοθεσία: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικό :                                                        ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

φωτισμοί :                                                 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

παίζουν:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ

Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ’ έναν παραθαλάσσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερεις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας. Ο Σάρκυ έχει επιστρέψει μετά από καιρό, για να προσέχει τον Ρίτσαρντ, τον μεγαλύτερο αδελφό του, που τυφλώθηκε πρόσφατα. Στη γιορτινή βραδιά είναι μαζί τους ο Ιβάν κι ο Νίκυ, φίλοι αδελφικοί, στο ποτό και τις αποτυχίες της ζωής. Κι ένας ακόμη απρόσκλητος επισκέπτης, ο κύριος Λόκχαρτ, που κανείς δεν τον γνωρίζει, ενώ εκείνος μοιάζει να γνωρίζει πολλά. Ενώ η νύχτα βαθαίνει κι η καταιγίδα θριαμβεύει, οι πέντε άντρες θα παίξουν μέχρι το τέλος, ποντάροντας όλο και περισσότερα: μια πιθανότητα να ξεφύγουν απ’ το παρελθόν τους. Και μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους.

28 Σεπτέμβρη 2020, ώρα 9.15 μ.μ.

στο θεατράκι του Αγίου Κωνσταντίνου πίσω από την εκκλησία

είσοδος ελεύθερη

2) με τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου- Πατρών παρουσιάζουμε την παράσταση «DEADLINE» βασισμένο στο έργο «οι Αριθμημένοι» του ΕΛΙΑΣ ΚΑΝΕΤΤΙ

μετάφραση:  ΜΙΝΩΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

διασκευή:      ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

σκηνοθεσία : ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

σκηνικό:          ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

κοστούμια:    η ομάδα

φωτισμοί:      ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ

μουσική :       ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑΣ

 

παίζουν:

ΒΑΛΙΑ ΓΚΟΥΒΟΥΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΖΩΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ,ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ, ΚΑΛΥΨΩ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΗ, ΑΔΩΝΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΗΣ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΥ, ΤΑΝΙΑ ΛΑΛΑΤΣΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ,ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΤΙΔΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ

Στο μελλοντολογικό αυτό έργο – μοναδικό θεατρικό του συγγραφέα - οι άνθρωποι, πολίτες μιας κοινωνίας, αντί για ονόματα, φέρουν ο καθένας από έναν αριθμό, τον αριθμό των ετών που θα ζήσουν. Εφόσον λοιπόν ξέρουν πότε ακριβώς θα πεθάνουν, ρυθμίζουν ανάλογα τη ζωή τους. Αυτή η φανταστική και παράδοξη κοινωνία ανατρέπεται, όταν κάποιος ανήσυχος κάτοικος αποφασίζει να αποκαλύψει τον μηχανισμό.

30 Σεπτέμβρη 2020, ώρα 9.15 μ.μ.

στα παλιά Σφαγεία

είσοδος ελεύθερη

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι το 4οφεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και το 6Ο Φεστιβάλ Μονολόγων που ήταν προγραμματισμένα για τη φετινή χρονιά, ακυρώνονται λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της πανδημίας.