Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα635
mod_vvisit_counterΧθές1305
mod_vvisit_counterAll5805792
°F | °C
invalid location provided
Κατατέθηκε η τροπολογία
Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 19:30

για τα τραπεζοκαθίσματα


 

Κατατέθηκε τελικά η τροπολογία για τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς καμία έκπληξη στο νομοσχέδιο “Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη”.

Σύμφωνα με την τροπολογία έως 31 Δεκεμβρίου 2020 με απόφαση της υπηρεσίας του οικείου Δήμου δύναται να παραχωρείται ατελώς προσθέτος κοινόχρηστος χώρος πέραν της άδειας, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται σε κοινόχρηστο χώρο συνεχόμενο ή μη της υφιστάμενης παραχώρησης ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και ηλεκτρονικά.
Σε κάθε περίπτωση ο χώρος δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο.
Δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση σταθερών κατασκευών.
Για την παραχώρηση της άδειας λαμβάνεται υπόψη η ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων καθώς και η προστασία το διαβάσεωνν για ΑμεΑ κλπ.
Προβλέπεται πάντα ελεύθερη λωρίδα όδευσης πεζών 1,5 μέτρου.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή παραχώρηση πρόσθετου χώρου με απόφαση της οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση τελών αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και μέχρι 50%.

Με απόφαση του δημάρχου είναι δυνατή η συγκρότηση συνεργείων τα οποία αποτελούνται από δημοτικούς υπαλλήλους και προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας. Στο προσωπικό καταβάλλονται οι υπερωρίες.

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τέλος που αναλογεί στην παράνομη χρήση και τα τραπεζοκαθίσματα απομακρύνονται αμέσως.

Για επιτακτικούς λόγους επιβάλλονται μέτρα πρόληψης όπως προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα ή αύξηση του χώρου της εξυπηρέτησης των πεζών ή απαγόρευση κυκλοφορίας με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...