Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3255
mod_vvisit_counterΧθές4366
mod_vvisit_counterAll6288354
°F | °C
invalid location provided
ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σάββατο, 16 Μάιος 2020 21:12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην τροπολογία για την εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση που ψηφίστηκε από τη βουλή . Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δυνατότητα της «απευθείας μετάδοσης διδασκαλίας» που πραγματοποιείται δια ζώσης ταυτόχρονα σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως σε περίπτωση επιδημικής νόσου.
Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται και δεν μαγνητοσκοπείται αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή αφήνει ανήλικα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «καλοθελητή»!
Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι για «ζωντανή μετάδοση», ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από τον οποιονδήποτε έχει πρόσβαση. Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα, μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα στην κυριολεξία σε αρένα «ζωντανής μετάδοσης» υπό το βλέμμα του «Mεγάλου Αδερφού ». Η τροπολογία του Υπ. Παιδείας ουσιαστικά κλείνει το μάτι σε όποιον μαθητή δεν θέλει να έρθει στο σχολείο, να παρακολουθεί το μάθημα από το σπίτι του! Δηλαδή, η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι υποχρεωτική για όλους! Οι κάμερες, φανερές ή κρυφές δεν έχουν θέση στις σχολικές τάξεις. Στα θρανία κάθονται παιδιά και όχι αντικείμενα! Το μάθημα δεν είναι διάλεξη. Έχει λάθος απαντήσεις, αμηχανία, μαθησιακές δυσκολίες. Είναι αλλιώς να το διαχειρίζεται όλο αυτό ένας εκπαιδευτικός και αλλιώς να μπαίνει σε «ζωντανή μετάδοση» προς τρίτους και να κινδυνεύει να γίνει αντικείμενο γενικού σχολιασμού!
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τον κάθε γονέα χωριστά, να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για  να μην εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η απαράδεκτη διαδικασία μετατροπής των σχολικών χώρων σε «δωμάτια Μεγάλου Αδελφού».
Αν το υπουργείο και η κυβέρνηση θέλουν «να μην μείνει κανένα παιδί πίσω» όπως υποκριτικά διατείνονται θα έπρεπε να φροντίζουν να μην υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση, να μην υπάρχουν τμήματα 27 μαθητών.
Αλήθεια, πως φροντίζουν να «μην μείνει κανένα παιδί πίσω» όταν πέρυσι ήρθε βιολόγος στο Λύκειο Καρπενησίου τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς; Πως φροντίζουν να μην μείνει «κανένας πίσω» όταν το 1/4 των παιδιών πανελλαδικά δεν συμμετείχε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση γιατί δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης; Πως φροντίζουν να «μην μείνει κανένα παιδί πίσω» όταν για να διαβείς τις πύλες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να «τα στάξεις χοντρά» στα φροντιστήρια;
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τον κάθε γονέα χωριστά, να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για  να μην εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η απαράδεκτη διαδικασία μετατροπής των σχολικών χώρων σε «δωμάτια Μεγάλου Αδελφού».
Στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες του οργανωμένου κινήματος της εκπαίδευσης για ακύρωση στην πράξη της αντιδραστικής νομοθετικής ρύθμισης.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16-5-20
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ