°F | °C
invalid location provided
Ο Τομέας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Σάββατο, 16 Μάιος 2020 20:57

για  την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τα   έκτακτα   μέτρα   για   την   αντιμετώπιση   της   υγειονομικής   κρίσης αμβλύνονται και η αθλητική δραστηριότητα σταδιακά θα ξαναβρεί ένα ρυθμό. Όμως ο αθλητισμός έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, οι αθλητικοί   φορείς   και   οι   άνθρωποι   του   (αθλητές,   προπονητές, εργαζόμενοι κλπ) θα επανεκκινήσουν από   πολύ δυσμενέστερες θέσεις. Θα περάσει καιρός και θα χρειαστεί προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει υποστεί το αθλητικό οικοδόμημα σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, η πανδημία ανέδειξε την σωματική άσκηση σαν διέξοδο χιλιάδων ανθρώπων   στη   καθημερινότητα   της καραντίνας και συνολικά   αναδείχτηκε   η   κοινωνική   χρησιμότητα   του   αθλητισμού.   Δεν πέρασε απαρατήρητο, ότι η ατομική ανάγκη για σωματική άσκηση συχνά αντιμετωπίσθηκε   από   τα   ΜΜΕ   με   ειρωνείες   του   στυλ   «γεμίσαμε μαραθωνοδρόμους»,   διότι   μέσα   από   αυτή   αμφισβητήθηκε   το κυβερνητικό αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης». Η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υφυπουργείου αθλητισμού μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο ουσιαστικής υποστήριξης του αθλητισμού, πέραν   του   βοηθήματος   των   800   ευρώ,   στο   οποίο   εντάχθηκαν εργαζόμενοι και αθλητικά σωματεία, όχι όμως στο σύνολο τους. Το κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού έχει μείνει απολύτως έξω από την πρόνοια της πολιτείας και το βασικότερο μέλημα του υφυπουργού ήταν   η   επανεκκίνηση   των   δραστηριοτήτων   που   έχουν   εμπορικό   και οικονομικό   χαρακτήρα   (επαγγελματικό   ποδόσφαιρο,   τένις   κλαμπ), αφήνοντας σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα και πετώντας το μπαλάκι στις ομοσπονδίες να πράξουν κατά το δοκούν. Με   μεγάλη   καθυστέρηση   δημιουργούνται υγειονομικά   πρωτόκολλα   για τον   αθλητισμό   και   πολλές   αποφάσεις   τους   χαρακτηρίζονται   από αντιφατικότητα   σε   σχέση   με   τα   συνολικότερα   μέτρα   και   τακτική επανεκκίνησης των υπολοίπων δραστηριοτήτων (πχ κολυμβητήρια, στίβος, ΑμεΑ).

Ο Τομέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας θεωρεί σημαντικό ότι το «άνοιγμα» των αθλητικών χώρων και η επανεκκίνηση της οργανωμένης άθλησης στο Δήμο Αγρινίου, θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπ’ όψη τα πρωτόκολλα της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της ΓΓ Αθλητισμού, και θα πρέπει να εξασφαλίζει κατά προτεραιότητα τα παρακάτω:

καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Αγρινίου και του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού, να προχωρήσει χωρίς αργοπορία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για:

α) να ενισχυθούν τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας

β) να αξιοποιηθούν με σχέδιο οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε τα αθλητικά σωματεία και οι πολίτες να αρχίσουν τις δραστηριότητές τους αμέσως μόλις επιτραπεί.

γ) να καταρτιστεί σχέδιο που θα κοινοποιηθεί στους δημότες για την ασφαλή λειτουργία και χρήση των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού και  τα αθλητικά σωματεία  που δραστηριοποιούνται σ’ αυτά.

δ) να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς και εκτέλεσης των προγραμμάτων μαζικής άθλησης που υλοποιεί το Νομικό Πρόσωπο, σε υπαίθριους χώρους

Τομέας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...