Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3229
mod_vvisit_counterΧθές5403
mod_vvisit_counterAll6317459
°F | °C
invalid location provided
Διευκρινήσεις για τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών
Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 20:50

 ζητά   ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

NEKTARIOS-44.jpg-2Διευκρινήσεις για τον τρόπο μεταφοράς μαθητών ενόψει της επικείμενης σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη.
Δεδομένου ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη εξάπλωση του νέου κορωνοϊόυ, επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη, πλέον του οδηγού για επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό μέχρι πέντε θέσεων, ο κ. Φαρμάκης επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός «καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών και θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη παρουσία των μαθητών στις σχολικές μονάδες».
Υπό το πρίσμα αυτό ζητά την επανεξέταση του μέτρου και την παροχή διευκρινήσεων, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία και να εκτελεστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών της Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα εκείνων που μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές.