Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα138
mod_vvisit_counterΧθές6302
mod_vvisit_counterAll5863968
°F | °C
invalid location provided
Ολοκληρώθηκε στη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού
Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2020 20:42

BAGGELAS

 Κοινοβουλίου η ψήφιση των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στήριξαν με την ψήφο τους το κοινό ψήφισμα των ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών, Renew και Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19.

Τα πολιτικά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, που στήριξαν με τις ψήφους των ευρωβουλευτών τους τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης μετά το Β´ Παγκόσμιο πόλεμο. Δυστυχώς απ’ αυτή την προσπάθεια απουσιάζουν και πάλι, όπως και σε πολλές άλλες κρίσιμες περιπτώσεις, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE). Επέλεξαν το δρόμο της απομόνωσης σε μια μάχη από την οποία δεν πρέπεινα λείψει κανείς.

Το ψήφισμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

- Πρόταση για την έκδοση ομολόγων ανάκαμψης «recoverybond» με την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ

- Πρόταση για την ίδρυσηειδικού Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Υγεία με πρόσθετες πιστώσεις50 δις ευρώ

- Πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δράσης για την Υγεία που θα περιλαμβάνει ομάδες άμεσης δράσης σε περίπτωση υγειονομικής κρίσης και θα λειτουργεί ως κέντρο συλλογής και ανταλλαγής πληροφοριών.