Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα753
mod_vvisit_counterΧθές1235
mod_vvisit_counterAll5836682
°F | °C
invalid location provided
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 16:40

farmakis9-2.jpg-4

 ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Τη δυνατότητα - αλλά και βούληση - της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προμηθευτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διατεθεί στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μεταφέρει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020, ωστόσο για να καταστεί αυτό δυνατό θα πρέπει να αποσταλεί άμεσα από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας, τυποποιημένο έντυπο πρότασης εξειδίκευσης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, που θα περιλαμβάνει το είδος και την ποσότητα του αναγκαίου εξοπλισμού, μαζί με τον προϋπολογισμό και τον δικαιούχο, ώστε να προχωρήσει η έκδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία.

«Είναι χρέος της πολιτείας, αλλά και ουσιαστικό ζήτημα δικαιοσύνης υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες, να έχουν όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ισότιμη πρόσβαση στην απομακρυσμένη εκπαίδευση. Αναγνωρίζοντας λοιπόν ότι αρκετοί μαθητές δεν έχουν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει αυτό το χρέος, με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής του τόπου μας που να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Και προσδοκούμε σε ταχεία ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.