Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα28
mod_vvisit_counterΧθές3519
mod_vvisit_counterAll5795600
°F | °C
invalid location provided
Νοσοκομείο Αγρινίου:
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 23:14

 

 Δημιουργείται “κλινική κορωνοϊού”- καταγραφή κενών στην ΜΕΘ

 
Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Μιας εξάπλωσης που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και στην Αιτωλοακαρνανία (σ.σ. εκτιμήσεις ιαρών κάνουν λόγο για κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή), με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές να προχωρούν στην λήψη αυστηρότερων – πρωτοφανών περιοριστικών μέτρων, ώστε το κύμα αυτό να περιοριστεί και το σύστημα υγείας να το αντέξει.

 

Οι οδηγίες – εντολές που δίνονται προς τις υγειονομικές μονάδες της χώρας καθημερινά αλλάζουν, εμπλουτίζονται και αυστηροποιούνται. Αυτό εξαρτάται και από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται σε κάθε περιοχή και τις ανάγκες που δημιουργούνται.
Παράλληλα, έχει γίνει ήδη μια πρώτη καταγραφή των κενών και των λειτουργικών προβλημάτων που υπάρχουν ώστε δομές αιχμής που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την έξαρση, να ενδυναμωθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικές καταγραφές έχουν γίνει και στα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα στο Αγρίνιο, όπου λειτουργούν ελάχιστα κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση είναι εδώ και μήνες οριακή , απαιτούνται τουλάχιστον δέκα προσθήκες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει επαρκώς.
Οι ίδιες πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως σε κλινική που θα φιλοξενεί ασθενείς με κορωνοϊό, πρόκειται να μετατραπεί η Β’ Παθολογική του νοσοκομείου, κάτι όμως που προσκρούει σε επιφυλάξεις, μιας και γειτνιάζει με άλλες κλινικές και υπάρχει κίνδυνος μεταδόσεων
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως εξαιτίας και της αναστολής των χειρουργείων, έχει δοθεί εντολή για την αξιοποίηση του συνόλου του τρίτου ορόφου του νοσοκομείου, ώστε να μετατραπεί σε μια μεγάλη “κλινική κορωνοϊού”.
Την Τετάρτη αναμένεται η λήψη και υλοποίηση των τελικών αποφάσεων, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και σε άλλα Τμήματα.