Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3367
mod_vvisit_counterΧθές3393
mod_vvisit_counterAll5795420
°F | °C
invalid location provided
Ολοκληρώθηκε η αποξήλωση
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 22:42

 της αμιαντοσκεπής στο «υπόστεγο 10» του παλαιού λιμανιού της Πάτρας


Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η αποξήλωση του αμιάντου στο «υπόστεγο 10»του ΟΛΠΑ, στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας.
Εξειδικευμένα συνεργεία προχώρησαν σε σύντομο διάστημα στην απομάκρυνσητου επικίνδυνου υλικού τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και τηνεφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης, το οποίο άλλωστε είχε την τελικήέγκριση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Σημειώνεται πως το «υπόστεγο 10» εξυπηρετούσε της δραστηριότητες τουλιμένα και κυρίως τις μεταφορές εμπορευμάτων για προσωρινή αποθήκευση.

dimitrogiannis-lampros-2.jpg-3

Κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970 με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο
σκυρόδεμα και επικάλυψη στέγης από φύλλα αμιαντοτσιμέντου.
Η αποξήλωση - απομάκρυνση της επικάλυψης της στέγης θα επιτρέψει να γίνουν εργασίες συντήρησης / βελτίωσης του φέροντος οργανισμού του υποστέγου και τωνεγκαταστάσεών του (υδραυλικές, ηλεκτρικές, πυροπροστασίας, κλπ.).
Στον χώρο βρέθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του ΟΛΠΑ, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά. Σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Η περιβαλλοντική υγεία αποτελεί για τη Περιφέρεια κομβικό μέρος της δημόσιας υγείας, για αυτό και δίνουμε έμφαση σε δράσεις όπως αυτή που ανέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, τη διοίκηση του οποίου συγχαίρω για την πρωτοβουλία και την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών, με απόλυτη συνέπεια».
Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν αντίστοιχες εργασίες
αποξήλωσης αμιάντου στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, καθώς το σχετικό σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από τον κ. Δημητρογιάννη.