Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα761
mod_vvisit_counterΧθές1330
mod_vvisit_counterAll5804613
°F | °C
invalid location provided
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Κυριακή, 08 Μάρτιος 2020 16:22

DHMARXOS-NEA.jpg-2

Το πρώτο βήμα για την απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των δημοτών έκανε ο Δήμος Αγρινίου με την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματοςτου Υπουργείου Εσωτερικώνπου υλοποιείται ύστερα από συμφωνία που υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)

Το Αγρίνιο αποτελεί έναν από τους 12 Δήμουςτης χώρας οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμαπροκειμένου να συγκεντρωθούν χρήσιμα συμπεράσματαγια την διευκόλυνση της καθημερινής λειτουργίας των δήμων.

Στόχος είναι η προώθηση της ψηφιακής αυτοδιοίκησης και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό επιτυγχάνεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό ενός νέου επιχειρησιακού συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Αγρίνιο εφαρμόζει ένα πρότυπο σύστημα οργάνωσης. Ξεκινήσαμε με την επιμόρφωση των υπαλλήλων και προχωράμε σε εκπόνηση σχεδίου μετάβασης από το υφιστάμενο στο νέο σύστημα λειτουργίας. Ήδη, στελέχη και συνεργάτες της ΕΕΤΑΑ επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να επιβλέψουν την εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας με χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων».

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τον προσδιορισμό των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών και τροποποιήσεων του κανονιστικού πλαισίου, οι οποίες θα διασφαλίσουν την εφαρμογή του επιχειρησιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού, αλλά και τον σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών των ΟΤΑ για την εφαρμογή του νέου συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας.