Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3516
mod_vvisit_counterΧθές3393
mod_vvisit_counterAll5795569
°F | °C
invalid location provided
Πενήντα (50) άτομα κυρίως από την Ηλεία
Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2020 20:19

 

 ταξίδεψαν μαζί με τον ασθενή που διεγνώσθη με Κορωναϊό

    

 

Πενήντα (50) άτομα, κυρίως από την Ηλεία, ταξίδεψαν μαζί με τον ασθενή που του διεγνώσθη Κορωνοιός .

Όπως ανακοινώθηκε το ένατο ως τώρα κρούσμα στη χώρα, πρόκειται για 66χρονο με καταγωγή από την Ηλεία που πρόσφατα είχε πάει με γκρουπ 50 ατόμων εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό. Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Τα άτομα που ταξίδεψαν μαζί με τον ασθενή, σύμφωνα με πληροφορίες του www.Iliaoikonomia.gr, είναι από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Γαστούνη, το Βαρθολομιό, τα Λεχαινά, του Λάππα, την Ζάκυνθο.

Μεταξύ των συνταξιδιωτών και ιερέας του Νομού.

Το γκρούπ είχε πολυήμερη εκδρομή το Ισραήλ και την Αίγυπτο. γύρησαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Πολλοί από τους συνταξιδιώτες του ασθενούς, μόλις πληροφορήθηκαν την θετική διάγνωση στον 66χρονος, ήδη προχώρησαν σε σχετικές εξετάσεις.

Ήδη αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς καθώς και των συγγενών του. 

Πρώην διευθυντής σε σχολείο της Αμαλιάδας είναι σύμφωνα με  ο 66χρονος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με κορωνοϊό.

Ο 66χρονος αποτελεί έναν άνθρωπο γνωστό ευρύτερα στην τοπική κοινωνία της Ηλείας.

Διαμένει μόνιμα στην Αμαλιάδα, και πλέον ελέγχονται άτομα του στενού του περιβάλλοντος του, κι ως ύποπτα κρούσματα, η σύζυγός του και ένα ακόμα άτομο.

Ο 66χρονος είχε αρχικά μεταβεί στο Γ.Ν. Αμαλιάδας για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε και έπειτα - σύμφωνα με πληροφορίες - μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", και έπειτα στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliaoikonomia.gr νοσηλεύεται απο την Καθαρά Δευτέρα στην παθολογική κλινική, ενώ ανάστατο είναι το νοσοκομειακό προσωπικό.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν. Αμαλιάδας που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κάποιοι απο τους 50 συνταξιδιώτες του 66χρονου είναι απο την Ζάκυνθο αλλά και περιοχές της Ηλείας. 

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.