°F | °C
invalid location provided
Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών από Αχαΐα, Αιτωλ/νία, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.brabeysh

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στην Πάτρα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και αριστούχους των νομών Χίου, Κυκλάδων, και Δωδεκανήσου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.650 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος και κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ο Πατέρας Δημήτρης Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Πατέρας Δαμιανός Σταυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, κ. Ευστάθιος Τσούκαλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Αχαΐας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Αθανάσιος Καφέζας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Βλάχος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κα Ελευθερία Κρούπη καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των αριστευσάντων και συνεχάρη τους γονείς για τη συμβολή τους, ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Eurobank επεσήμανε ότι η κοινωνική της προσφορά είναι πολύ σημαντική όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και στον αθλητισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος συνεχάρη τους βραβευθέντες για τη μεγάλη προσπάθεια που τους οδήγησε σε αυτή τη διάκριση και ευχήθηκε η περαιτέρω πορεία τους να είναι γεμάτη από πρωτιές, ενώ χαρακτήρισε σπουδαία την πρωτοβουλία της Τράπεζας γιατί στηρίζει το πιο μεγάλο εθνικό κεφάλαιο, την Παιδεία.

Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, ο Πατέρας Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οι αριστεύσαντες αποτελούν την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο και τους προέτρεψε να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές τους για το σκοπό αυτό, ενώ συνεχάρη και την Τράπεζα για τη μεγάλη στήριξη που προσφέρει στους μαθητές στα πρώτα τους βήματα ως φοιτητές.

Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Πατέρας Δαμιανός Σταυρίδης ευχήθηκε η Eurobank να συνεχίσει να στηρίζει τους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού για πολλά χρόνια ακόμη και απευθυνόμενος στους μαθητές δήλωσε συγκινημένος για την επιτυχία τους.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ευστάθιος Τσούκαλος χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια των βραβευθέντων και ευχήθηκε καλή πρόοδο στην ακαδημαϊκή τους πορεία ενώ συνεχάρη και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Βλάχος, ανέφερε ότι η επιτυχία των παιδιών είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας που αξίζει πολλά συγχαρητήρια, ενώ σχετικά με το Πρόγραμμα της Τράπεζας ανέφερε ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους ιδιωτικούς φορείς.

Τέλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Ελευθερία Κρούπη δήλωσε συγκινημένη για την διάκριση των παιδιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ευχαρίστησε την Eurobank για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους μαθητές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ' όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Πατρών το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Λάζαρο-Ανδρέα Γεωργιάδη, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου για την Ηλιάνα Φανίδη, στο Νομό Κεφαλληνίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου για τον Νικόλαο Ανδρεάτο και στο Νομό Ζακύνθου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου και στο 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου, για τους Αθανάσιο Τσατσάνη και Στυλιανό Λιώνα, αντίστοιχα.

Τέλος, στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank κ. Ανδρέας Ασπρούδας, τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG , η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση.

Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και για τους νομούς Χίου, Κυκλάδων, και Δωδεκανήσου έλαβαν οι εξής:

 

  1. Αγγελοπούλου Ευφροσύνη από το 12ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  2. Αδειλίνη Ευαγγελία από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου
  3. Αλάφη-Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Ρίου
  4. Αλεξοπούλου Μαρία από το Γενικό Λύκειο Αιγείρας
  5. Ανδρεάτος Νικόλαος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
  6. Ασημακόπουλος Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Λουσικών
  7. Αυγερινού Ειρήνη από το Γενικό Λύκειο Θέρμου
  8. Βαγενά Σία από το Γενικό Λύκειο Γαβαλούς
  9. Βαλερά Κρισέλα από το 13ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  10. Γεωργαντοπούλου Ανδριάννα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Χαλανδρίτσας
  11. Γεωργιάδης Λάζαρος-Ανδρέας από το Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Πατρών
  12. Γιαννακόπουλος Θεόδωρος από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  13. Γιαννόπουλος Βασίλειος από το 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  14. Γομάτου Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου
  15. Γρίβας Παναγιώτης από το Γενικό Λύκειο Ιθάκης
  16. Δόσιου Καλομοίρα από το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
  17. Ζέλου Σοφία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παλαίρου
  18. Ζήκος Βασίλειος από το 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  19. Ζιάκου            Βικτώρια από το Γενικό Λύκειο Κεραμείων
  20. Ζωγράφος Γεώργιος από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  21. Θεοφιλάτος Αθηναγόρας από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου
  22. Ιμάντ Θεοδώρα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
  23. Κακκαβά Ειρήνη από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού
  24. Καλλιανέζου  Ζωή από το Γενικό Λύκειο Αιτωλικού
  25. Καλούδης Νικόλαος από το 6o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Πάτρας
  26. Καρβέλα Ειρήνη 1ο από το Γενικό Λύκειο Πάτρας
  27. Κεπενός Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο "Σωτηρχόπουλου"
  28. Κεραμισάνου            Βαρβάρα από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου
  29. Κεφαλληνού Αγγελική από το Γενικό Λύκειο Κατασταρίου
  30. Κεχαγιάς Δημήτριος από το Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πάτρας
  31. Κόλλιας Γεώργιος από το 4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  32. Κολοβού Πούλια από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Πάτρας
  33. Κονταρίνη Παναγιώτα από το 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  34. Κούλης Αθανάσιος από το 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  35. Κυριακόπουλος Άγγελος από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Ακμή"
  36. Κωστοπούλου Νίκη             από το 4o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Πάτρας
  37. Λιαρομμάτης  Μάριος από το 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  38. Λιώνας Στυλιανός από το 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
  39. Μαγγίνα Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Αστακού
  40. Μαγκαφά Αργυρώ από το Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας
  41. Μακρυγιάννη            Χρυσάνθη από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας
  42. Μάνη Μαριαλένα από το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας
  43. Μαντέλου Βησσαρία από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  44. Μητρονίκας Γεώργιος από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αγρινίου
  45. Μπαβιόλη Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Καμαρών
  46. Μπαρλογιάννη Χριστίνα από το Γενικό Λύκειο Κλειτορίας
  47. Μπούρδαλας Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων
  48. Μπρούτας Δημήτριος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  49. Νικολακοπούλου Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων
  50. Νικολάρα Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων
  51. Ντάσκα Άννα από το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής
  52. Οικονόμου Ελευθερία - Βαλεντίνη από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  53. Παληογιάννη Χρυσάνθη από το Γενικό Λύκειο Μύτικα
  54. Πάντου Αθηνά από το Γενικό Λύκειο Βραχναίικων
  55. Παπαγεωργίου Ευαγγελία από το 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  56. Παπαγιάννη Κωνσταντίνα από το Γενικό Λύκειο Παραλίας
  57. Παπαδάτου Ερασμία από το Γενικό Λύκειο Σάμης
  58. Παπαδημητρίου Νικόλαος από το Γενικό Λύκειο Δάφνης
  59. Παπακωνσταντίνου Μαρία-Ελένη 2ο από το Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
  60. Παπαλεξοπούλου από τις Μαρία    Λυκειακές Τάξεις Φαρών
  61. Πετρής Παναγιώτης από το             Γενικό Λύκειο Ακράτας
  62. Πουλόπουλος Νικόλαος Ιδιωτικό από το Γενικό Λύκειο "Ελληνική Αναγέννηση"
  63. Πουρνάρα Ιωάννα Ιδιωτικό από το Γενικό Λύκειο "Π. Προυσιώτισσα"
  64. Πυρομάλη Χριστίνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Βολιμών
  65. Ρεβίθη Παναγιώτα από το 10ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  66. Ρίζου Διονυσία από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Παλλάδιο"
  67. Σιβρήκα Σταυρούλα από το Γενικό Λύκειο Ματαράγκας
  68. Σικινιώτη - Λοκ Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Μυκόνου
  69. Σινάνι (Sinani) Αγγελική (Anxhela) από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Πάτρας
  70. Σκανδάλου Ελένη από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Αγρινίου
  71. Σκόνδρα Φωτεινή από το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
  72. Σουλίρας Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Λάππα
  73. Σπυροπούλου Παναγιώτα από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
  74. Σταματάτος Γεράσιμος Ιωάννης από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
  75. Σταμούλη Αγαθή από το Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου
  76. Στασινού Μαρία - Ευταξία από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
  77. Τακτικός Γεώργιος από το Γενικό Λύκειο Παραβόλας
  78. Τζαχρήστας Σταύρος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Φυτειών
  79. Τσατσάνης Αθανάσιος από το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
  80. Φανίδη Ηλιάνα από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
  81. Φλωράτος Ζήσιμος από το Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών
  82. Φραγκογιάννη Σταυρούλα από το Γενικό Λύκειο Κατούνας
  83. Χατζηιερεμία Ελένη από το 2ο Γενικό Λύκειο Σύρου
  84. Χόρτη             Γεωργία από το 11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
  85. Ψυχογιάννης            Βασίλειος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...