Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ

mhxanologiko

Παρέμβαση Ρέππα, μετά την ενημέρωση περί εντολής του πρ. Υπουργού Μεταφορών για αδειοδότηση φορτηγών από το Μηχανολογικό του Αγρινίου.

Πόρισμα Ρακιντζή για παράνομες αδειοδοτήσεις και ευθύνες σε υπαλλήλους.

Νέες διαστάσεις παίρνει το σήριαλ με το Μηχανολογικό του Αγρινίου, την υπηρεσία Μεταφορών και  Συγκοινωνιών της Νομαρχίας, που θεωρείται πως ήταν ένα από τα βασικά «πλοκάμια» αδίστακτου κυκλώματος με παράνομες άδειες φορτηγών και βυτιοφόρων, τζίρου εκατομμυρίων ευρώ. Μιας υπηρεσίας που ο ίδιος ο νομάρχης Αιτωλ/νίας, χαρακτήρισε ως μια από τις «πλέον αμαρτωλές της Ελλάδας.»

Τα όσα συνέβαιναν στην συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν λίγο έως πολύ γνωστά στην τοπική κοινωνία και το ότι οι αποκαλύψεις θα έρχονταν, έκαναν πιθανώς μέλη του κυκλώματος να προχωρήσουν στον εμπρησμό της υπηρεσίας και μετά από λίγους μήνες τον άγριο ξυλοδαρμό της αναπληρώτριας διευθύντριας που είχε τοποθετήσει εκεί ο πρ. νομάρχης Δημήτρης Σταμάτης.

Να θυμίσουμε ακόμη πως για την κατάσταση  στην υπηρεσία ελέγχονται ήδη υπάλληλοι για τους οποίους και προκύπτουν ευθύνες, σύμφωνα με την επιθεώρηση δημόσιας διοίκησης και θα ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ακόμη, πρόσφατα η «Π» αποκάλυψε πως στενός συγγενής υπαλλήλου της υπηρεσίας του Μηχανολογικού που διώκεται, λίγο μετά τον εμπρησμό και τον ξυλοδαρμό, εμφανίζεται να αγοράζει φορτηγά από την εταιρία του προφυλακισμένου εργολάβου (γνωστού και ως «γιγαντάκια») Γιώργου Τρομπούκη. Σύμπτωση;
Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση, εντολή για διερεύνηση της παράνομης χορήγησης αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ιωάννη Σακελάκο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, εντοπίζονται παράνομες αδειοδοτήσεις φορτηγών και «προβλήματα με πολιτικές, κοινωνικές και ποινικές διαστάσεις», ενώ προέκυψαν ευθύνες και για στελέχη υπουργείων, με αποτέλεσμα να ερευνηθεί και ο ρόλος των υπουργών Μεταφορών των τελευταίων χρόνων.
Ειδικότερα, όπως είχε προκύψει μετά από απογραφή που έγινε πριν από 6 χρόνια για να διαπιστωθεί ποια και πόσα φορτηγά δημόσιας χρήσης έχουν άδεια και κυκλοφορούν νόμιμα, τουλάχιστον έντεκα οχήματα φέρεται να διέθεταν πλαστά στοιχεία. Πρόκειται κυρίως για φορτηγά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες οι φάκελοι των εν λόγω φορτηγών δεν βρέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν μπόρεσε να αποδειχθεί εάν ήταν πλαστές ή όχι οι άδειες.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών ζήτησε με εντολή του από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας να χορηγηθούν άδειες, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, ενώ το 2009, υπουργός Μεταφορών εμφανίζεται να ζητεί με εντολή του από το Γραφείο Συγκοινωνιών στο Αγρίνιο να εκδοθούν άδειες για 11 φορτηγά με συγκεκριμένους αριθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σημερινός νομάρχης Θύμιος Σώκος, αρνήθηκε να δώσει  τις άδειες, ενώ για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο οποίος ερευνούσε το θέμα. Ο κ. Ρακιτζής επισκέφθηκε τον υπουργό και του ζήτησε να ανακληθεί η απόφασή του, γεγονός που έγινε.
Ωστόσο, στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε ανάκληση της απόφασης και εκδόθηκε νέα ώστε να δοθούν άδειες για τα 11 φορτηγά, αλλά και για άλλα τις επόμενες ημέρες.
Με δεδομένο ότι η αγοραία αξία του δικαιώματος κυκλοφορίας ΦΔΧ ανέρχεται, ανάλογα με την κατηγορία, από 80.000 έως και σε 300.000 ευρώ για βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και ότι ο συνολικός αριθμός των παράνομων αδειοδοτήσεων δεν έχει εξακριβωθεί (πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να αγγίζει και τα 400 οχήματα), ο κ. Δημήτρης Ρέππας ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας "αφού εξετάσει την υπόθεση να πράξει τα δέοντα".

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...