°F | °C
invalid location provided
Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια
Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 21:45

 διαρκούς προσφοράς των Συσσιτίων της Ευαγγελιστρίας



Την 11η Δεκεμβρίου 2019, τα συσσίτια της Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο είχαν τα γενέθλιά τους.SISITIO.jpg-2

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια συνεχούς προσφοράς των συσσιτίων της Ευαγγελιστρίας που οργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.  Ήδη εισερχόμαστε στην ένατη χρονιά με πολύ κόπο, αλλά με μεγάλο ενθουσιασμό από την εμπειρία που αποκομίσαμε και από την ευλογία που λάβαμε. Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης μας ανέφερε πως αγάπη είναι να δίνεις χωρίς να περιμένεις την ανταπόδοση των άλλων. Στα οκτώ χρόνια προσφοράς και διακονίας με τα συσσίτια, δεν επαινέθηκε η διαγωγή κάποιων συνανθρώπων αδελφών μας, αλλά συνδράμαμε στην προσπάθειά τους για επιβίωση.

Από τις 11 Δεκεμβρίου του 2011, τα συσσίτια φροντίζουν ανελλιπώς άπορες οικογένειες που σήμερα ανέρχονται σε 282, και στις οποίες παρέχονται 200-280 μερίδες ημερησίως. Στα οκτώ αυτά χρόνια, τα συσσίτια της Ευαγγελίστριας προσέφεραν 403.200 μερίδες φαγητού, ρουχισμό σε 2.500 αδελφούς μας, τετράδια και σχολικό υλικό σε 2.000 μαθητές, δωρεάν λογοθεραπεία σε 100 παιδιά, είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερους από 200 κρατουμένους, ενώ σε περισσότερους από 2.300 μαθητές παρασχέθηκαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», που επίσης οργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Για δύο χρόνια, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, διανεμήθηκαν δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 67 οικογένειες - πέραν αυτών που σιτίζονται στα τα συσσίτια της Ευαγγελίστριας - ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανανεώθηκε και για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα με τα ανωτέρω ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου λειτουργεί τη Φάρμα των Ταξιαρχών, τα προϊόντα της οποίας στηρίζουν τα συσσίτια της Ευαγγελιστρίας καθώς και άλλες κοινωνικές δομές της περιοχής μας. Επίσης εκπαιδεύει ανέργους και νέους, ώστε να επιστρέψουν στον πρωτογενή τομέα και να επιβιώσουν από την ευλογημένη γη των πατέρων μας. Με τα σεμινάρια ελαιοκομίας που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ξεκίνησαν ήδη 49 νέοι άνθρωποι την επαγγελματική τους δραστηριότητα ασχολούμενοι με ελιές, ενώ πρόκειται να διεξαχθούν και νέα σεμινάρια που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Όλες οι ανωτέρω δράσεις έχουν γίνει έως σήμερα πάντοτε με τη χρηματοδότηση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και με δωρεές συμπολιτών αδελφών μας, σχολείων που επισκέπτονται τα Συσσίτια της Ευαγγελίστριας καθώς και ορισμένων Ενώσεων, όπως της Ένωσης Αστυνομικών και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη δράση με τη χορήγηση πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στη συνάντηση όλων των εθελοντριών και εθελοντών που διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση των οκτώ χρόνων διακονίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας στις 11/12/2019 (για να δείτε σχετικό video πατήστε ΕΔΩ), αποφασίστηκε η συνέχιση και η εξέλιξη όλων των δράσεων, για το καλό της τοπικής κοινωνίας, που δυστυχώς μαστίζεται από την εγκατάλειψη.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου οφείλει να ευχαριστήσει:
•    το Θεό, με την παρουσία του οποίου ζήσαμε θαυμαστά γεγονότα όλα αυτά τα χρόνια,
•    το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά για την ευχή του,
•    τους πλέον των 500 εθελοντών και εθελοντριών των δράσεών μας που μέσα στα οκτώ αυτά χρόνια διαμόρφωσαν το Αγρίνιο σε μια κοινότητα αγάπης και Χριστιανικής φιλανθρωπίας και έγιναν πρωτεργάτες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης και
•    όλους τους αδελφούς συμπολίτες μας, που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας και με τη σημαντική τους προσφορά, ενισχύουν τη διακονία μας.

Ευχόμαστε σε όλους να έχουν την ευλογία του Σαρκωθέντος Ιησού Χριστού, του αληθινού Θεού μας και να βιώνουν πάντοτε τη χαρά των Χριστουγέννων.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...