Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3302
mod_vvisit_counterΧθές5953
mod_vvisit_counterAll5873085
°F | °C
invalid location provided
Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ξαναθέτει σε τροχιά
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 20:30

BORIDHS-ADEYTIKO.jpg-2

 υλοποίησης τα μεγάλα αρδευτικά έργα της Πελοποννήσου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ξεκινάει από την Πελοπόννησο την απεμπλοκή των μεγάλων αρδευτικών έργων, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση, σε κεντρικό επίπεδο, των αρδευτικών υδάτων μέσα από μεγάλα έργα υποδομών το οποίο είχε προαναγγείλει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λακωνία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του κ. Βορίδη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα αρδευτικά έργα των νομών της Πελοποννήσου και εξετάστηκε η πρόοδος υλοποίησης καθώς και ο προγραμματισμός τους. Επίσης, διερευνήθηκαν τρόποι εξεύρεσης χρηματοδότησης για όσα έργα θεωρούνται ώριμα προς υλοποίηση καθώς επίσης και για όσα απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός προχωρά στην απεμπλοκή και υλοποίηση 8 συνολικά έργων που αφορούν στην κατασκευή φραγμάτων και δικτύων αξιοποίησης αρδευτικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 171,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων θα αυξήσει τη χρήση των επιφανειακών υδάτων έναντι των υπόγειων και θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους άρδευσης καθώς επίσης και του φαινομένου της υφαλμύρωσης των υπόγειων υδάτων, επιτρέποντας παράλληλα μία πιο φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση του τρόπου άρδευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νικάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας, Χάρης Βυτινιώτης και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, κ.κ. Γιάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναστάσιος Γκιολής, Θεόδωρος Βερούτης και Στάθης Αναστασόπουλος.