Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα356
mod_vvisit_counterΧθές4181
mod_vvisit_counterAll5490071
°F | °C
invalid location provided
ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 20:32

FARMAKA.jpg-2

Στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU) στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών, Θανάσης Παπαθανάσης. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία και η πρόληψη που μπορεί να εξοικονομήσει τεράστια ποσά στα εθνικά συστήματα υγείας. Επίσης διατυπώθηκαν οι απαιτήσεις της από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των φαρμακευτικών προϊόντων στο περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών από τα κράτη μέλη ζητά:

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά:

Ο κ. Παπαθανάσης, δήλωσε: 

«Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην προστασία του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι φαρμακοποιοί ως ειδικοί στον τομέα των φαρμάκων μπορούν να ενεργοποιήσουν την ευαισθησία των πολιτών στη σωστή χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων. Ακόμη είναι σε θέση να παράσχουν συμβουλές σχετικά με τη διαθεσιμότητα ‘πιο οικολογικών’ φαρμακευτικών προϊόντων που θα αποτελέσουν ‘ασπίδα’ για την προστασία του περιβάλλοντος. Μπορούμε και οφείλουμε να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες και να ευαισθητοποιήσουμε τους φορείς και την κοινωνία στην καλύτερη διαχείριση των φαρμάκων ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε».