Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1058
mod_vvisit_counterΧθές1209
mod_vvisit_counterAll5835752
°F | °C
invalid location provided
ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

  

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΘΕΡΜΟΥ

                           Προς                                  

-Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων

-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

-Νομαρχία Αιτ/νίας

-Δήμο Θέρμου

-Βουλευτές Νομού

-ΟΛΜΕ

 -Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

-Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Θέρμου

-Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ως Σύλλογοι διδασκόντων του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Θέρμου και ενώ βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της παραμονής μας στα λυόμενα, εκφράζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό μας για τη στασιμότητα και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην οριστική διευθέτηση του θέματος της στέγασης των σχολείων μας, συμμεριζόμενοι την αγωνία των μαθητών μας και των γονέων τους, με ομόφωνη απόφαση που πήραμε στις 07-10-2009 δηλώνουμε τα εξής:

Δεν παρακαλούμε αλλά απαιτούμε από την πολιτεία με όποια μορφή κι αν αυτή εμφανίζεται (Kεντρική Διοίκηση-Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμος) να λύσει οριστικά το πρόβλημα της στέγασης του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Θέρμου με την άμεση κατασκευή νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που θα καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες της εκπαίδευσης των 300 περίπου μαθητών.

Ενώ άρχισε η τρίτη σχολική χρονιά στις λυόμενες αίθουσες, η υπόθεση της κατασκευής  του νέου διδακτηρίου δεν έχει προχωρήσει. Παρά την αγορά του οικοπέδου που έχει γίνει από το Δήμο, δεν διαφαίνεται η ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα. Μάλιστα, η ίδια η Νομαρχία Αιτ/νίας, για τον τομέα της σχολικής στέγης, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (1-9-2009), υπέβαλε πρόταση στο Ε.Σ.Π.Α. για την κατασκευή Νέας πτέρυγας Γυμνασίου-Λυκείου Θέρμου, εξέλιξη η οποία παραπέμπει «στις καλένδες» την κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου που αποτελεί καθολικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων του Δήμου Θέρμου και έχει εκφραστεί και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου.

Ζητάμε από την πολιτεία να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί στον τόπο τους και ιδιαιτέρως απέναντι στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας που είναι τα παιδιά.

                                          Θέρμο 7-10--2009

 

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Θέρμου

Ο  Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Θέρμου

Ακολουθούν 28 υπογραφές των διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...